poznati aktivist

Viktor Zahtila sutra u pulskom Circolu

Piše: Istarski.hr

26.09.2024 - 10:42
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Ovoga petka, 27. rujna, u sklopu programa 'Treći Proces' u Circolu se održavaju 'Do ciacole con Viktor Zahtila'. Viktor Zahtila rođen je u Puli, a živi u Zagrebu, gdje je završio studij filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti. Master studij je dovršio na Netherlands Film Academy u Amsterdamu. Djeluje kao peder, umjetnik, aktivist, novinar i provokator. Mrzi malograđanštinu, snobovštinu i provincijalizam. Voli seks, srčanost i socijalizam.

'Do ciacole con…' ciklus je razgovora o queeru, književnosti, umjetnosti i kulturi, umjetničkom radu, pisanju i čitanju s autorima i autoricama, aktivistkinjama i aktivistima, novinarima i novinarkama iz zemlje i regije.

 

Boris Pein i Ana Bačić s Viktorom će razgovarati o queer književnosti, rodu, aktivizmu, ali i jeziku te položaju umjetnika i umjetnica te radnica i radnika u kulturi. Također, kao i sve gošće i gosti programa 'Do ciacole con…' Viktor će publici predstaviti svoje omiljene naslove LGBTIQ+ autora i autorica i queer tematike.

'Do ciacole con Viktor Zahtila' održavaju se u sklopu cjelogodišnjeg programa 'Treći Proces'. Autorica vizualnog identiteta je Vanesa Matošević.

Program 'Treći Proces' realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Tweet

Posljednje novosti