FAKS Dance festival

Izvrsne folklorne grupe iz sedam zemalja dolaze u Rovinj

Piše: Istarski.hr

25.09.2024 - 08:54

FAKS -  festival amaterskog kulturnog stvaralaštva je u proljetnom dijelu okupio zborove u dva volumena, od 18. do 21. travnja te od 09. do 12. svibnja kada je sudjelovalo više od 500 pjevača u 16 zborova iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske. FAKS Sings, međunarodni festival zborova realizirao se u Vrsaru, Rovinju i Pazinu a svi su sudionici iz gostujućih zborova bili smješteni u Resortu Belvedere u Vrsaru.

U ovom periodu posezone, Ars Cultura, uz podršku Maistre, Turističke zajednice Rovinj-Rovigno, Turističke zajednice Vrsar i Turističke zajednice Središnje Istre, s ponosom najavljuje FAKS Dance – međunarodni festival folklora koji će okupiti više od 300 plesača iz sedam zemalja. Folklorne grupe iz Estonije, Austrije, Češke, Francuske, Španjolske, Slovenije i Hrvatske predstavit će se kroz bogat program narodnih plesova i tradicija.

 

Otvorenje FAKS Dance festivala je u četvrtak, 26. rujna s početkom u 20:00 sati u resortu Amarin a koncerti će se održati u petak, 27. rujna u 16:30 sati na Trgu Maršala Tita u Rovinju, te u subotu, 28. rujna u 18:00 sati u Spomen domu u Pazinu. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Uz nastupe, u sklopu festivala održat će se i radionice tradicionalnih plesova u subotu, 28. rujna od 10:00 do 12:00 sati u resortu Amarin u Rovinju, gdje će biti smješteni svi sudionici. Radionice su otvorene za sve zainteresirane koji žele naučiti korake različitih tradicijskih plesova.

FAKS Dance nudi jedinstvenu priliku za uživanje u bogatstvu folklorne umjetnosti te za aktivno sudjelovanje u učenju plesnih tradicija iz cijele Europe. Organizatori pozivaju sve ljubitelje plesa i kulture da podrže ovaj međunarodni festival.

Tweet

Posljednje novosti