Raspisan Javni natječaj za izgradnju novog dječjeg vrtića u Šijani

0

Nakon što je između Javne ustanove Dječji vrtići Pula i Zagrebačke banke potpisan Ugovor o financiranju projekta izgradnje novog dječjeg vrtića u Šijani Zvjezdice 1. prosinca 2011. objavljen je Javni poziv na nadmetanje za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji spomenutog dječjeg vrtića.

Novi vrtić imat će kapacitet od pet grupa ili 120 djece. Nakon izgradnje dječjeg vrtića na Velom Vrhu koji je s radom započeo u rujnu 2010. godine, ovo je drugi vrtić koji će se na graditi području Pule u posljednjih nekoliko godina. Projektom izgradnje novog dječjeg vrtića Zvjezdice predviđeno je da budući objekt raspolaže sa pet soba za dnevni boravak djece sa pripadajućim garderobama i prostorima sanitarija, zajedničkim višenamjenskim prostorom, distribucijskom kuhinjom, blagovaonicom, prostorom za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, prostorima za uredsko poslovanje, spremištem i plinskom kotlovnicom sa ukupno netto korisne površine od 785,45 m2 te natkrivene terase i ulaza površine 68,39 m2 (ukupno 853,93 m2).

Projekt podrazumijeva rušenje postojećeg objekta, građevinske i građevinsko–obrtničke radove na izgradnji novoga objekta, zatim izgradnju i opremanje kotlovnice i opremanja kuhinje kao i kompletno opremanje svih ostalih prostorija. Značajni dio radova odnosi se na izgradnju kompletno nove infrastrukture za dječji vrtić (voda, kanalizacija i plin) kao i na cjelovito uređenje okoliša koji uključuje potpuni preobražaj zelenih površina i izgradnju dječjeg igrališta. Arhitektonski novi vrtić u Šijani predviđen je kao moderna prizemnica u kojoj će se prostori širiti od središnjeg zajedničkog prostora prema prostorima za dnevni boravak djece, a svaki će imati svoj izlaz na zelene površine kroz prostrane staklene stjenke koje će ujedno omogućavati ulazak dnevne svjetlosti.

Podsjećamo, financiranje projekta izgradnje novog dječjeg vrtića Zvjezdice planirano je putem kreditnog zaduženja Javne ustanove Dječji vrtići Pula o čemu je odluka donesena na sjednici Gradskog vijeća Pule koja je održana 11. listopada 2011. godine, a kreditno zaduženje potpisano je 17.11.2011. Nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova uslijedit će sve ostale projektom predviđene radnje te će se tek tada moći govoriti o konkretnim rokovima izgradnje, konačnoj cijeni i slično. Javni poziv za izvođenje radova na dječjem vrtiću Zvjezdice otvoren je do 20. prosinca 2011. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa