Gracijano Turčinović prvi na polumaratonu u Udinama

24.09.2013 - 06:19
Gracijano Turčinović
Gracijano Turčinović

U Udinama u nedjelju 22. rujna održan 14. polumaraton uz nastup rekordnog broja natjecatelja. U kategoriji hendbike nastupao je i član Sportskog društva paraplegičara Pula, paraolimpijac Gracijano Turčinović iz Sv. Petra u Šumi, kojemu je ovo bio drugi odličan nastup ove godine.

Turčinović je polumaratonsku stazu dužine 21,095 km odvozio najbrže, za 40,13 min te osvojio 1. mjesto. Drugoplasirani Talijan Cesare Piccini zaostao je za 9,32 min, dok je 3. mjesto pripalo također Talijanu Stellariu Filocamu sa zaostatkom od 18 min za pobjednikom Turčinovićem.

Turčinović se priprema za još dvije utrke. Već slijedećeg vikenda kao član hrvatske reprezentacije nastupiti će u Beogradu na Svjetskom cupu u biciklizmu za osobe s invaliditetom.

Nakon dva velika natjecanja, u Udinama i Beogradu, Turčinović će nastupiti i na maratonu u talijanskom Carpiju u regiji Modena. Modenu je u svibnju 2012. godine pogodio katastrofalni potres zbog čega su otkazani broji događaji u toj regiji, uključujući i maraton.

Nakon saniranja posljedica potresa, organizatori maratona u Carpiju pozvali su sve dosadašnje sudionike da svojim nastupom podrže obnovu i razvoj toga kraja, a među njima će biti i hrvatski paraolimpijac, Gracijano Turčinović.  Nastup Turčinovića na maratonu u Udinama financirao je Savez sportova Grada Pule.

Tweet

Posljednje novosti