Dane mladog maslinovog ulja organizirat će Zagrepčani

Grad Vodnjan organizaciju Istravirgina povjerio tvrtki poznatoj po dobrim vezama s HDZ-om

Piše: Nenad Čakić

16.09.2024 - 09:02
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Kao što smo nedavno pisali, Grad Vodnjan je krajem srpnja raspisao javni poziv za organizatora manifestacije Istravirgin - 18. Dane mladog maslinovog ulja, a rok za predaju ponuda bio je 13. kolovoza. Na natječaj su se javile dvije tvrtke – Velesajam iz Labina i Trotočka iz Zagreba.  

Velesajam je tvrtka specijalizirana za organizaciju sajmova i već je, kao podizvođač, surađivala na organizaciji Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Međutim, zagrebačka tvrtka dala je neznatno nižu ponudu (oko 104 tisuće eura, nekoliko stotina eura manje od Velesajma), pa je natječajna komisija Grada Vodnjana, za posao organizacije ovogodišnjeg Istravirgina, koji bi se trebao održati predzadnjeg vikenda u studenom, odabrala Trotočku.

 

Trotočka nema iskustva u organizaciji manifestacija kakav je Istravirgin, a prema pisanju portala Net.hr uglavnom posluje s gradovima, općinama, županijama i institucijama kojima upravljaju HDZ-ovci. Firmu vodi Ileana Filić, inače šogorica HDZ-ovog načelnika Voćina.

Prema pisanju Telegrama, Trotočka je krajem 2022. godine došla u fokus javnosti nakon što je objavljeno da je za HNB izradila mobilnu aplikaciju koja preračunava kune u eure i obratno. „HNB je tu poprilično redikuloznu aplikaciju koja u javnosti mjesecima izaziva podsmijeh, platio 275 tisuća kuna“, pisao je Telegram.

Tvrtka Trotočka je osim poslovanja s HNB-om, poslovala i s Ministarstvom turizma. Trotočka je 2022. dobila 300 tisuća kuna vrijedan posao organizacije prezentacija i ostalih usluga u sklopu projekta e-Turizam.

Tweet

Posljednje novosti