uz dan grada rovinja

Foto Najbolju istarsku supu napravili su - nogometaši!

Piše: Aldo Pokrajac

14.09.2024 - 21:32
Atraktivni nastup grupe iz Žminja
Atraktivni nastup grupe iz Žminja

Tradicionalno, uz Dan Grada Rovinja i blagdan njegove zaštitnice sv. Eufemije, Mali molo, s kojeg kreću brodske linije za rovinjske otoke, mjesto je za eno i gastro događanja.

I ove je godine prve večer bila u znaku istarske supe. Pomalo zaboravljena istarska delicija otrgnuta je iz zaborava održavanjem Festivala istarske supe uz Antonju, najstariju hrvatsku izložbu vina, koja se od 1991. godine održava u Rovinjskom Selu.

 

Svoju ljetnu inačicu Festival supe dobiva uz Dan Grada. Umjesto prosudbenog suda u ovom slučaju najbolje supe proglašavaju se glasovima publike, koja kupnjom male bukalete dobiva mogućnost kušanja svih supa.

Ove su se godine na Malom molu natjecale ekipe Agrorovinja, Radio Rovinja FM, Rekreativa iz Rovinjskog Sela, skupine iz Žminja koju je predvodila neumorna Zdenka Jakus, Sportsko ribolovnog društva Meduza i Nogometnog kluba Rovinj.

Zanimljivo, najbolju supu su po ocjeni posjetitelja pripremili igrači Nogometnog kluba Rovinj. Najboljom je prezentacijom pak ocijenjen nastup grupe iz Žminja.

Nakon supa na Malom molu će se moći kušati i najbolja vina Rovinjštine i Istre. Priređuju se i gastronomska natjecanja, a sa svojim štandovima nastupaju i najbolji istarski pršutari.

Tweet

Posljednje novosti