'ZELENO-ŽUTI' PORAŽENI NA DROSINI

Istrini nogometaši stvarali šanse, Silvio Goričan zabijao

Piše: Siniša Žulić

14.09.2024 - 19:24
NAJRASPOLOŽENIJI 'ZELENO-ŽUTI' - Salim Fago Lawal (foto: Saša Miljević / PIXSELL)
NAJRASPOLOŽENIJI 'ZELENO-ŽUTI' - Salim Fago Lawal (foto: Saša Miljević / PIXSELL)

Nogometaši Lokomotive produžili su svoj niz neporaženosti na stadionu ‘Aldo Drosina’ te zabilježili prvu ovosezonsku pobjedu. Ispada kako su Istrijani pravi melem na njihove rane, jer bez obzira na solidnu predstavu, više od toga nisu mogli protiv dobrog protivnika.

‘Zeleno-žuti’ su bolje otvorili susret prijetivši u nekoliko navrata uglavnom protiv vrlo raspoloženog Salim Fago Lawala, koji se izgleda u potpunosti oporavio od ozljede. U devetoj minuti Nigerijac se poput jaguara sjurio u gostujući šesnaesterac no završni udarac nije bio dovoljno dobar da odsjedne u mreži Šubarića. U 17. minuti Elias Filet je prošao po desnoj strani ubacio prizemnu za Lawala koji ju promašuje, a Marcel Heister je šalje preko gola. Bila je to odlična prilika za vodstvo domaćih, koja je tako otišla u nepovrat. Prvu priliku gosti su imali u 24. minuti kada Vranjković tjera na intervenciju vratara Lovru Majkića. Četiri minute kasnije nogometaši Lokomotive povukli su brzu akciju preko Silvija Goričana koji je slomio svog čuvara Jovana Ivaniševića i pogodio desni nebranjeni kut Majkićevog gola. Samo minutu kasnije Lokosi su ponovno pred Istrinim golom, a lob Čopa s crte izbija Ivanišević.

 

U nastavku susreta ponovno bolji ulazak domaćih nogometaša koji su u nekoliko navrata stavili na muke obranu Zagrepčana. Najopasnija je bila ona Antonia Maurića u 53. minuti kada šalje prizemnu loptu, koja prolazi na dva metra od gola Šubarića. Nova odlična šansa uslijedila je u 60. minuti kada cijelog gostujućoj obrani bježi Lawal, no s protivničkim igračem na leđima uputio je loš udarac. Sve žustriji napadi domaćih nogometaša ostavljali su puno prostora u posljednjoj polovici pred vratarem Majkićem, koji su igrači Lokomotive pokušali koristiti brzim protunapadima.

U 65. minuti Vrbančić je dubokom loptom pronašao Vranjkovića koji je sam išao prema Majkiću, no u trenutku šuta niotkuda se pojavio Marešić te blokirao udarac. Novi pokušaj Lokomotivinih igrača dolazi u 70. minuti, a Vrbančićev udarac brani Majkić. ‘Zeleno-žuti’ su ponovno u dobroj akciji u 75. minuti kada Beyatt Lekoueiry proigrava Lawala, a on iskosa pogađa vanjski dio mreže. Potvrdu svoje pobjede Lokomotivi je donio Goričan u 86. minuti kada bez većih poteškoća koristi poklon Istrine obrane, točnije Koskija, i po drugi se puta upisuje u listu strijelaca. Mogli su Istrijani uljepšati dojam u posljednjoj minuti regularnog dijela kada je Fetai srušio u kaznenom prostoru Morisa Valinčića, no Dario Marešić loptu s jedanaest metara šalje preko gola.

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 0:2 (0:1)

NK Istra 1961 - NK Lokomotiva Zagreb Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti