Župan Flego i porečki gradonačelnik Štifanić bodrili triatlonce

23.09.2013 - 12:52
Podršku natjecateljima pružili su župan Flego i Porečki gradonačelnik Edi Štifanić
Podršku natjecateljima pružili su župan Flego i Porečki gradonačelnik Edi Štifanić

Gradonačelnik Edi Štifanić 22. rujna je prisustvovao prvom porečkom triatlonu, sportskoj manifestaciji međunarodnog karaktera, koji je okupio oko 200 natjecatelja iz 11 europskih zemalja. Start i cilj bili su kod hotela Palazzo od kuda je krenula prva etapa – plivanje 1.900 metara, nakon čega je uslijedila druga etapa – biciklima duga 85 kilometara koja je išla preko Žatike, Dračevca  i natrag. Treća etapa, a ujedno i zadnja bila je trčanje 20 kilometara, lungomare do hotela Pical i natrag.

Natjecatelje su osim rodbine i prijatelja bodrili župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić, zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš te direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.

Na cilj je prvi stigao Andrej Vištica iz Zagreba, drugi je bio Splićanin Marin Koceić, a treći Slovenac Mitja Mori. Od žena prva je bila Austrijanka Lisi Gruber, druga Mađarica Reka Brassay, a treća Čehinja Gabriela Loskotova. Organizatori ove utrke su Triatlon kluba Swibir, TZ Poreč i agencija Happy Time čiji je cilj da ova sportska manifestacija preraste u nešto više.

Tweet

Posljednje novosti