SPEKTAKL NA OTVARANJU

Foto Drugom cijevi Tunela Učka prvi su prošli Halubajski zvončari, pazinski folkloraši, olditmeri…

Piše: Nenad Čakić

14.09.2024 - 12:01
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Druga cijev tunela Učka simbolično je puštena u promet pritiskom na veliki crveni gumb, u čemu su zajedno sudjelovali premijer Andrej Plenković, ministar Oleg Butković, istarski župan Boris Miletić, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, francuski veleposlanik u Hrvatskoj Fabien Fieschi te predstavnici Bina-Istre Dario Silić i Christian Santaleza.

 

Nakon toga uslijedio je vatromet i najdomljiiviji dio programa, svečani defile prvih prolaznika upravo otvorenom drugom cijevi tunela.    

Prvi su iz tunela uz Žminjsku polku Livija Morosina i Darija Marušića izašli radnici koji su ga gradili, a nakon njih građevinski strojevi koji su upotrebljavani za probijanje 5.630 metara dugog tunela. Na zadnjem kamionu bili su članovi Plesnog centra Tala u crvenim i zelenim kombinezonima.

Potom su se uz glasnu zvonjavu pojavili Halubajski zvončari, a nakon njih članovi Folklornog društva Pazin.

Najmlađi sudionici defilea bili su članovi Grupe ritmičke gimnastike, a potom su se novom cijevi tunela provozali oldtimeri Liburnija Classic Cluba iz Opatije.

Iza njih iz tunela su izašli moderniji automobili, kojima su upravljali članovi Porsche kluba Hrvatska, a defile je završio izlaskom iz tunela velikog kamiona s članovima Sudar Brass Ansambla, koji je odsvirao pjesmu Daleke Obale 'Mojoj Lijepoj'.

Tweet

Posljednje novosti