POREČKE KUGLAČICE I U OVOJ SEZONI LOVE EUROPU

Nataša Ravnić: Još uvijek želim biti prvakinja s ovim klubom

Piše: Siniša Žulić

13.09.2024 - 09:30
Nataša Ravnić (foto: Milivoj Mijošek)
Nataša Ravnić (foto: Milivoj Mijošek)

Pred kuglačicama Poreča nova je sezona u najelitnijem državnom rangu. U subotu na svojoj kuglani u Domu obrtnika dočekuju Rijeku, u sezoni u kojoj se nadaju nastaviti svoj dosadašnji vrlo uspješan niz. Porečke kuglačice nisu mirovale ni tijekom ljeta, te uz nekoliko nastupa njihovih mlađih igračica u reprezentativnim selekcijama, svakako najveći uspjeh je srebrna medalja Nataše Ravnić na Svjetskom prvenstvu u slovačkom Breznu.

- Jako veliko srebro, jer sam odradila pod utjecajem sunčanice i usprkos tome malo je nedostajalo da dođem do pobjede. Sretna sam pogotovo iz razloga jer sam pokazala kako se snagom volje ipak mogu napraviti velike stvari. I upravo to je nešto što želim prenijeti na svoje mlađe suigračice. Kod njih čim jedan hitac nije dobar odmah žele odustati, što je meni kao treneru ponekad jako teško prihvatiti i zato ih upravo kroz ovakve primjere želim učiniti boljima. Iako sam na Svjetskim prvenstvima već osvajala zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji, ova srebrna medalja mi je nekako najdraža upravo zato što je došla u pojedinačnom nastupu, kaže o ovom svom velikom uspjehu najbolja porečka kuglačica.

 

Vrlo dobra bila je i protekla sezona u nacionalnom prvenstvu, gdje su Porečanke na kraju osvojile drugo mjesto s istim brojem bodova kao i prvakinje iz riječke Mlake i gdje ih je samo set razlika dijelila od povijesnog naslova.

- To je najveći uspjeh kluba za sada, iako smo imale veliki peh. Rijetko kada se dogodi da su dvije najbolje igračice ozlijeđene u isto vrijeme. Ja nisam kuglala mjesec dana u siječnju, a Marijana Liović je izvan kuglane bila čak dva mjeseca. U tom periodu izgubile smo dva susreta koje inače u pravilu dobivamo i ‘potrefio’ nam se taj peh nakon što smo prvi dio sezone završili na uvjerljivom prvom mjestu. Bili smo na korak do tog naslova, ali tako je to u sportu, kaže o protekloj sezoni Nataša Ravnić.

Najbolja kuglačica lige protekle dvije sezone u novom će prvenstvu imati i nove uloge, kao trenerica i voditeljica momčadi. 

- Ružica Močibob je u srpnju rekla kako polako odlazi iz kluba, a Marijana Liović je gotovo u isto vrijeme najavila da mijenja klub, što je bio veliki šok na početku iako razumijem njezinu odluku. S obzirom da već duže vrijeme živi na riječkom području bilo je u neku ruku logično da promijeni sredinu te je prešla u Rijeku. Nažalost nismo izgubili samo igračicu, koju ćemo još najlakše nadoknaditi s obzirom da imamo mnogo mladih djevojaka koje napreduju, nego smo izgubili osobu koja je mogla puno pomoći klubu u svim segmentima, prije svega trenerskom i organizacijskom, kaže Ravnić.

foto: Milivoj Mijošek

Pripremnim periodom uoči prvenstva porečke su kuglačice vrlo zadovoljne s obzirom da se trenira gotovo bez prestanka.

- Iako smo već dulje vrijeme trenirali, ovaj tjedan je bio prvi put da se svi zajedno nađemo pred početak prvenstva. U subotu smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv ekipe Zaboka, koja je novoosnovana ekipa, ali s već iskusnim i kvalitetnim igračicama iz drugih klubova. Nedostajalo nam je u tom susretu nekoliko igračica, od kojih smo kao seniorke nastupile tek Maja Miculinić i ja te sve ostalo su bile mlađe djevojke. Srušile smo 3.416 čunjeva što je samo osamdeset pogodaka manje od našeg rekorda kuglane s čime sam bila jako ponosna i sretna. Djevojke su radile cijelo ljeto imale i reprezentativni kamp te postizale rezultate koji su zaista odlični za njihove godine, kaže porečka trenerica i najbolja igračica.  

Uz brojne svjetske i europske naslove, želja Porečanki je i doći na državni tron.

- Iako sam uvijek mogla otići bilo gdje i osvojiti sve što se osvojiti da u kuglanju, još sam davno ‘posložila priču’ da ću ostati prije svega zbog svoje djece koja su također u klubu i ostalih igračica. Još uvijek želim biti prva s ovim klubom te ako to i ne postanem kao igračica, onda barem kao trenerica. Vjerujem da će biti izazovna godina. Jesmo oslabljeni, ali vjerujem da bez obzira na to možemo postići jako dobar rezultat. Nama je prvenstveni cilj da budemo među tri najbolje ekipe lige koje nam otvaraju europska takmičenja, što nam je vrlo važno i zbog financiranja samog kluba. S obzirom na brojne promjene u klubu želimo u prvom redu obraniti ono što smo do sada postigli. Volim izazove, tako da će mi na osobnom planu sigurno biti naporno preuzeti sve dosadašnje poslove u klubu, uz svoje poslovne obveze, kaže Nataša Ravnić.

Tweet

Posljednje novosti