na vojnom aerodromu gradi se strana vojna baza?

ZORIČIĆ: 'Francuski veleposlanik rekao mi je da bi u Puli bila neka vrsta obuke francuskih vojnika'

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

12.09.2024 - 15:47
Ilustracija (Foto: MORH)
Ilustracija (Foto: MORH)

Dušica Radojčić (Možemo!) postavila je na današnjem aktualcu Gradskog vijeća Pule zanimljivo pitanje koje će, ustvrdila je, sigurno zanimati širu zajednicu.

 

"Do nas je došla informacija o izgradnji francuske vojne baze na pulskom vojnom aerodromu i to već iduće godine, što je dio šire vojne i civilno-gospodarske suradnje Hrvatske i Francuske. To ćemo pitanje postaviti idući tjedan u Saboru, ali bih željela znati je li pulski gradonačelnik s time upoznat. Ukoliko jest, je li već nešto poduzeo da se informira i da vidi koje bi posljedice za nas moglo imati takvo otvaranje i ponovna militarizacija južnog dijela Istre, u samom srcu turističkog područja. Ukoliko se informacije pokažu točnima, što planira poduzeti?", uptala je Radojčić.

S obzirom da gradonačelnik Filip Zoričić nije bio prisutan na sjednici, njegova zamjenica Ivona Močenić kazala je da će Radojčić dobiti odgovor pisanim putem. Pokušali smo za Istarski.hr dobiti odgovor na to pitanje od Zoričića, koji kaže da mu je lani francuski veleposlanik napomenuo da bi u Puli bila neka vrsta obuke francuskih vojnika i to nekoliko vojnika.

"Ništa više niti poslije toga, niti službeno", izjavio je Zoričić za naš portal.

Tweet

Posljednje novosti