zaiskrilo na aktualcu

Soldatić optužio Možemo da je politički nalogodavac Inicijativi za Lungomare, Mirković ga nazvao lažljivcem

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

12.09.2024 - 14:57
Noel Mirković i Sean Soldatić (Foto: Istarski.hr)
Noel Mirković i Sean Soldatić (Foto: Istarski.hr)

Sean Soldatić (HDZ) na današnjem je aktualnom satu Gradskog vijeća Pule iznervirao Noela Mirkovića, vijećnika stranke Možemo! kojemu je na koncu predsjednica Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski oduzela riječ. Sve je počelo nakon što je Soldatić predložio da Grad Pula nadoknadi parnične troškove Inicijativi Za Lungomare, koja je prije nekoliko dana izgubila spor na Visokom upravnom sudu vezano za pokušaj osporavanja lokacijske dozvole za hotel Valkane.

"Iza te inicijative stoje određeni politički nalogodavci koji, kako vidimo, sada medijski peru ruke od građanske inicijative, a kako je nažalost građanska inicijativa neprofitna neformalna udruga i ima sudske troškove, pitam gradonačelnika, s obzirom da trebamo pomoći našim građanima koji su bili aktivisti ili jesu i dalje, hoće li Grad preuzeti troškove koje je imala ta građanska inicijativa u sporu s obzirom da je ona neprofitna udruga. Mislim da bi bio red jer politički nalogodavci, a svi znamo da je to platforma Možemo, sada pere ruke, a zna se kakvi su njihovi računi, privatni su blokirani, a za javne potrebe sigurno neće trošiti novac sa svojih političkih računa", rekao je Soldatić.

 

To je razbjesnilo Mirkovića, koji je odvratio: "Znači, povreda Poslovnika po članku 75. Zamolio bih gradskog vijećnika da ne laže jer platforma Možemo nije politički nalogodavac nikome!"

 

Nakon što ga je predsjednica Gradskog vijeća opomenula, rekavši da će mu oduzeti riječ do kraja sjednice, nastavio je: "Oprostite nemojte me prekidati i nemojte me ometati kad govorim!"

"Zašto govori neistinu? Valjda imam pravo nešto reći", rekao je Mirković.

"Ovo nije povreda Poslovnika", rekla je predsjednica Gradskog vijeća.

"Kako nije povreda, gradski vijećnik govori neistinu!", nastavio je vijećnik Možema.

I, kao šlag na kraju verbalne paljbe, Marković Nikolovski kazala je, citiramo: "Gospodin Soldatić nije rekao neistinu"

"Kako nije!? Vi znate što mi radimo. Dajte molim Vas!"

Tweet

Posljednje novosti