VALTER NEŽIĆ OSVOJIO ESET CLIO TROPHY CUP

'Buzet je za nas uvijek posebna utrka, koja se ne propušta ni u slučaju više sile'

Piše: Siniša Žulić

11.09.2024 - 17:02
Valter Nežić (foto: facebook)
Valter Nežić (foto: facebook)

U posljednje dvije utrke, koje su protekloga vikenda vožene na autodromu u češkom Brnu, buzetski automobilisti Valter Nežić potvrdio je naslov pobjednika u ESET Renault Clio Trophy Cupu. Riječ je o natjecanjima ovog tipa automobila četvrte generacije, koja nakon ove sezone odlazi u povijest, barem što se kup vožnji tiče i automobilističke piste biti će zaokupljene jurnjavama pete generacije ovog popularnog automobila. Natjecanje koje se održavalo na poznatim srednjoeuropskim automobilističkim pistama Nežić je završio s čak 34 boda prednosti pred drugoplasiranim slovačkim automobilistim Markom Kazarkom

- Sama činjenica da si pobjednik posljednje sezone nekog kupa odaje određeno zadovoljstvo. Od dvanaest odvoženih utrka pobijedio sam na njih pet, a srećom tijekom cijele sezone nisam imao izlijetanja ni ozbiljnijih šteta pa stvarno mogu biti zadovoljan kako se razvila situacija, kaže Nežić.

 

Na posljednjoj stanici u Brnu zabilježio je jednu pojedu te jedno drugo mjesto.

- Pobjeda u prvoj utrci osigurala mi je naslov pobjednika ovogodišnjeg kupa, a osim dobrog rezultata među automobilima istih performansi kao mojeg, posebno sam zadovoljan plasmanom u ukupnom poretku svih grupa koje su se vozile s obzirom da sam završio na osmom mjestu, iako sam na startu krenuo s dvadesete pozicije. U drugom nastupu krenuo sam sa skliskijeg dijela staze te na početku imao nešto lošiji ulazak u utrku, dok kasnije nisam ‘na silu’ krenuo u napad na prvoplasiranog češkog vozača ne želeći riskirati nekakvo izlijetanje ili sudar. Osim samog natjecanja vikend je bio odličan i u drugim stvarima, tako da stvarno mogu biti zadovoljan, kaže buzetski automobilisti o svom posljednjem nastupu u ovogodišnjoj sezoni Clio Trophy Cupa.

Do kraja sezone, od natjecateljskog dijela preedstoji mu završetak natjecanja u državnom prvenstvu na kružnim stazama gdje će najbolji domaći vozači na krugu odraditi još četiri utrke, po dvije u Salzburgu te na Grobniku.

- U teoriji postoji mogućnost da stignem do državnog naslova i u svojoj grupi, no vidjet ćemo kako će se prvenstvo rasplesti, s obzirom da je konkurencija jaka. Tijekom ovog rujna imati ću tako tri utrke s obzirom da se slijedeće natjecanje za Prvenstvo Hrvatske vozi u Salzburingu kroz desetak dana, kaže Valter Nežić.

foto: ESET Clio Trophy Cup

Između Brna i Salzburga neizostavna stanica svakoga tko voli automobilizam na sjeveru Istre je brdska auto utrka ‘Buzetski dani’ koja se ovoga vikenda vozi na legendarnoj stazi od Mosta do Peničići. A iskusni buzetski vozač u ovom će izdanju zabilježiti svojih četvrt stoljeća na ovoj legendarnoj stazi.

- Buzet je za nas koji ovdje živimo uvijek bio posebna utrka, te bez obzira što već neko vrijeme ne vozim Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, buzetske utrka se ne propušta ni u slučaju više sile. Iako rezultatski ne očekujem ništa jer moj automobil pripremljen za kup natjecanja, u kojem ne smijem raditi nikakve prepravke ne može biti konkurentan onima koji su pripremljeni za brdske utrke, pridodaje Nežić.

S obzirom da je ovo posljednja sezona u cliju četvrte generacije, polako se ‘kuju’ i planovi za narednu sezonu, a ono što je jedino sigurno da ćemo Valtera Nežića i dalje gledati na kružnim stazama.

- Ideja je da u idućoj sezoni nastupim u cliju pete generacije. No s obzirom da postoje neke naznake da bi se utrkama mogao početi baviti i moj sin te još nekim drugim stvarima koje će prevagnuti, još je rano razgovarati o narednoj sezoni, kaže o planovima iskusni buzetski automobilist Valter Nežić.

Tweet

Posljednje novosti