u ime demokracije

Zoričić najavio obračun s oporbom i 'nekim novinarima'. Evo što kaže o idućim izborima

Piše: Marcello Rosanda

12.09.2024 - 05:02
Snimio Milivoj Mijošek
Snimio Milivoj Mijošek

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić gostovao je jučer na Radio Puli kod Daniela Sponze te je, između ostalog, najavio ozbiljan obračun s političkim oponentima i 'nekim' novinarima.

Na pitanje kako komentira nedavnu presudu Visokog upravnog suda RH, kojom je okončana sudska trakavica kojom je Inicijativa građana "Referendum za Lungomare" nizom žalbi pokušala osporiti zakonitost izdavanja lokacijske dozvole za Hotel Valkane u Puli, Zoričić je kazao da ne likuje zbog same teme Valkana i hotela, već zbog pobjede nad svime onime što je rađeno nad gradskom upravom i nad njime.

 

"Ljudi su zaboravili svo ono gađanje, ne sjećaju se te halabuke. Dušica Radojčić i platforma Možemo su posvađali cijeli grad, podijelili građane i lagali. Radojčić se sada lijepo uhljebila u Saboru za četiri tisuće eura", poručio je Zoričić i spomenuo ušteđevinu koju je Radojčić prijavila u svojoj imovinskog kartici. Podsjetimo, radi se o 90 tisuća eura.

"Upitno je da je netko od aktivizma i udruga očito uspio i zaraditi", komentirao je Zoričić uz opasku da se "u eteru ne promišlja kako netko živi i od čega živi". Jer, gradonačelnik Pule očito misli da je neka vrsta krovnog glavnog urednika svih istarskih medija i da zapravo on mora određivati o čemu će se govoriti "u eteru".

"Imala je (Radojčić, op.n.) jedan zanimljiv intervju u Jutarnjem listu, s populističkim naslovom. Mislim si, da sam ja imao takav intervju, Radojčić bi na sva zvona rekla da je to plaćeno, da je populizam, kult ličnosti i tako dalje. Taj intervju također nitko nije promišljao, ali zato ću ja promišljati, i do kraja mandata ću apsolutno bez rukavica govoriti i o nekim novinarima i o nekim političarima jer nemam što izgubiti. Dao sam cijelog sebe u ovaj posao. Neću šutjeti jer je žalosno da u eter ide samo ono što se za neke očito pretvori u negativno, a toliko je lijepih i dobrih stvari napravljeno u ovom gradu", kazao je Zoričić i dodao da su njegovi politički oponenti unijeli u javni prostor "toliko zla". Također, spomenuo je i svoje zdravlje te da ima 41 godinu. Na koncu je pak ustvrdio da je on civiliziran čovjek te da se nema namjeru svađati.

"Ponavljam sada, u eter, da o ničemu više neću šutjeti", poručio je gradonačelnik Zoričić, a na pitanje voditelja znači li to da kreće u predizbornu utrku, Zoričić odgovara vrlo zanimljivo:

"Ne, bliže sam tome da ne idem u utrku za gradonačelnika", otkrio je. U nastavku je kazao da je zapravo on srušio IDS na prošlim lokalnim izborima.

"Sve svoje resurse, a to je ogromna ušteđevina od 10 tisuća kuna, smo supruga i ja stavili u kampanju i pobijedili smo IDS", poručio je gradonačelnik Pule Zoričić.

Tweet

Posljednje novosti