U Rovinju se priprema najbogatiji program do sada

Foto Na GinIstru krajem listopada stiže gotovo 50 izlagača iz pet država. Nastupaju Matija Cvek i TBF

Piše: Istarski.hr

11.09.2024 - 14:59

Posljednjeg vikenda u listopadu, 25. i 26. u Rovinju će se održati treće izdanje GinIstre – najvećeg međunarodnog festivala posvećenog ginu u Hrvatskoj.

I ove godine u Rovinj stižu domaći i međunarodni stručnjaci s brojnim zanimljivim predavanjima, radionicama, panelima, ali i masterclassovima. Na jednom mjestu okupit će se stručnjaci te domaći i strani izlagači koji će u Staroj tvornici duhana u Rovinju imati priliku razmijeniti znanja i iskustva.

 

Dodajmo još kako su dovršene prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj GinIstri koja će biti programski i sadržajno najbogatija do sada. Svoje sudjelovanje potvrdilo je čak 47 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Slovačke, a među njima je čak 39 destilera koji će se predstaviti sa 70-ak vrsta ginova.

Osim destilera, u Rovinj stižu i proizvođači bačvi, kotlova, a po prvi put stiže i jedna tvornica stakla iz Slovenije koja će predstaviti bogat asortiman čaša i staklenih boca za gin.

Novost na ovogodišnjem festivalu su „Prijatelji festivala“ koji će u dnevnom boravku GinIstre predstaviti autohtone istarske proizvode, uključujući likere, maslinova ulja i lokalne gastro specijalitete. Kada je riječ o glazbenom programu, okupljene će na GinIstri zabavljati Matija Cvek i TBF, čineći ovaj događaj nezaboravnim spojem edukacije i zabave.

Podsjetimo, festival je postao sinonim za učenje, razmjenu iskustva i uživanje, pružajući priliku posjetiteljima da na jednom mjestu spoje ugodno s korisnim, a upravo treće izdanje GinIstre u Rovinju obećava biti najbogatije i najuzbudljivije do sada.

S obzirom na bogat sadržaj i sudjelovanje vodećih stručnjaka, GinIstra potvrđuje svoju reputaciju vodećeg festivala posvećenog ginu u Hrvatskoj.

Tweet

Posljednje novosti