rasprava na instagramu

Nizozemac ocijenio hrvatske gradove i izazvao lavinu komentara. Pula sjajno prošla

Piše: Ivor Balen

11.09.2024 - 16:02

Ljudima malo treba da se zapale a primjer je ocjenjivanje hrvatskih gradova koje je napravio instagramaš-putoholičar iz Nizozemske Luke Patrick Hoogmoed.

Ovaj mladić putuje po svijetu i objavljuje video i tekstualne recenzije mjesta gdje je bio, kao i druge zanimljivosti.

Nakon posjeta Hrvatskoj, ocijenio je gradove u kojima je bio i Pula je dobila 7,5 od 10. 

 

Najbolje je prošao Zadar koji je dobio 9, Zagrebu je pripalo isto kao Puli, Splitu i Dubrovniku po 6,5, a Rijeci samo 6, uz komentar "malo dosadno". 

Za Pulu je napisao "klasično lijepi hrvatski grad", za Dubrovnik "izuzetna ljepota, izuzetne gužve", za Split "prekrasno, ali nije za ovakve gužve", za Zagreb "sjajan grad, vrlo živ", a za Zadar "moj najdraži grad u Hrvatskoj".

"U Puli sam imao loše vrijeme pa nisam mogao doživjeti potpuno iskustvo. Zbog vremena nisam mogao posjetiti ni Rovinj", napisao je Nizozemac koji nikako ne voli gužve, pa se čini da je to bio glavni kriterij kod ocjenjivanja. 

Očekivano, bilo je svakakavih komentara:

"Svatko tko ocijeni Pulu sa 7,5 a Dubrovnik sa 6,5 je van pameti", napisala je jedna žena. 

"Svatko tko misli da je Zadar najbolji grad u Hrvatskoj ne bi smio iznositi mišljenje o Hrvatskoj", dodao je pak jedan korisnik. 

"Ja sam iz Hrvatske i Dubrovnik je preskup i precijenjen. Za mene, Rovinj je jedan od najljepših gradova ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj Europi", glasi jedan od komentara. 

Luke Patrick Hoogmoed inače ima skoro 300.000 pratitelja na Instasgramu.

Tweet

Posljednje novosti