uz pratnju zagrebačke filharmonije

Franka pjeva u Lisinskom na čarobnom 'Disneyjevom' spektaklu

Piše: Istarski.hr

10.09.2024 - 16:02
Franka Batelić Ćorluka (Snimio: M. Mijošek)
Franka Batelić Ćorluka (Snimio: M. Mijošek)

U zagrebačkom ‘Lisinskom’ tijekom tri izvedbe 13. i 15. rujna pet tisuća gledatelja uživat će u glazbeno-scenskom spektaklu “Disneyeva čarobna filmska glazba” koju će im svojim glasovima dočarati Labinjanka Franka Batelić, te Matija Cvek, Vanda Winter i Dražen Bratulić.

„Ovo je projekt koji me uistinu oduševljava i jer sam od djetinjstva fan Disney glazbe! Omiljeni lik mi je Asha iz crtica "Želja". Sviđa mi se jer je prava moderna Disney junakinja. Kao i Jasmina iz Aladina. Pripreme traju već neko vrijeme, a sada se intenziviraju. Veselim se!“, izjavila je za 24sata Franka, jedan od vokala koji će raznježiti publiku Disneyjevim pjesmama.

 

Soliste, dobro poznata imena domaće scene, pratit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Bit će to glazbeno-scenski spektakl, na svaku pjesmu koju izvode solisti vrtjet će se scene iz filmova kao što su "Mala sirena", "Pocahontas", "Ljepotica i zvijer", "Knjiga o džungli", "Snježno kraljevstvo", "Aladdin", "Encanto", "Kralj lavova" i "Moana". Uz Franku će zapjevati i kazališna i televizijska glumica Vanda Winter, koja također ne može sakriti uzbuđenje i veselje zbog internacionalnog projekta.

„Disney je inače poznat po visokim kriterijima, pa je proći njihov voice test s jedne strane kompliment i stvar prestiža, a glazba je sama po sebi redovito uzbudljiva i nadahnjujuća. Vraća u djetinjstvo i osvjetljuje onu ljepšu stranu života, a to joj je ustvari najveća kvaliteta“ rekla je Winter za 24sata.

Tweet

Posljednje novosti