in memoriam

Preminuo je Sven Dukić

09.09.2024 - 13:12
Foto: YouTube
Foto: YouTube

Preminuo je Sven Dukić, čuveni pulski glazbeni menadžer, napoznatiji po suradnji s Oliverom Dragojevićem.

O njemu za Istarski.hr piše Budimir Žižović:

Kada su 1985. godine Armando Opassi i Dukić pokrenuli na Radio Puli AT klub, dvojezičnu emisiju, postala je preko noći ne samo najslušanija nego i kultna emisija. Sven, tada profesionalni organizator koncerata, menadžer i glazbeni producent, s ovom je emisijom vrhunski zaokružio svoju vezanost za glazbu. AT klub ugostio je brojne domaće glazbene zvijezde. U to vrijeme moglo se reći da između naziva emisije i Svenovog imena stoji znak jednakosti.

 

Radio, kao medij, ima svoj specifični magnetizam, pa smo jedno vrijeme Sven, Franko Lukež i ja na Radio Puli imali i jednu originalnu marketinšku emisiju – Siže. Bilo je u njoj svakakvih ludorija, a najviše dobrog druženja (i uspješnog poslovanja).

No, Sven Dukić najuspješniji je bio u poslovnoj i nadasve prijateljskoj suradnji s Oliverom Dragojevićem. Upoznali su se 1987. godine i praktički otad bili nerazdvojni. Išli su skupa i na dugu Oliverovu turneju po SAD-u. Sven mu je organizirao brojne koncerte po Istri i šire. Bio je i producent njegova albuma Trag u beskraju.

Sven je bio predan svome poslu do krajnjih granica. Zapravo je živio svoj posao i bio vrlo cijenjen kao organiozator koncerata i glazbenih manifestacija. Estrada je bila s njim, a i on s njom – na ti.

Otišao je sa životne scene tiho prerano.

Ostaje mi sjećanje na sjajne dane provedene s njim, ostaje mi žal.

Tweet

Posljednje novosti