PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU

Iskusnom Puležanu pripalo istarsko finale i državni naslov

Piše: Siniša Žulić

09.09.2024 - 04:32
Deni Žmak (FOTO: Milivoj Mijošek)
Deni Žmak (FOTO: Milivoj Mijošek)

Iskusni pulski tenisač 35-godišnji Deni Žmak (Pula Pro) obranio je naslov na ovogodišnjem izdanju HEP seniorskog prvenstva Hrvatske koje je održano u Zadru. Šesti nositelj turnira iz Pule je u finalnom dvoboju slavio protiv klupskog kolege i sedmog nositelja Karla Kajina rezultatom 6:3, 6:2 te na taj način do naslova stigao bez izgubljenog seta.

 

Žmak je u polufinalu bio bolji od Ivana Karlo Bana (Ogulin) sa 7:6(3), 6:1, dok je Kajin nadjačao Lovru Maričića (Top Spin) rezultatom 6:3, 6:4. U četvrtfinalnim susretima Žmak je slavio protiv trećeg nositelja Olijnikova (Top Spin) rezultatom 6:3, 6:4, dok je Kajin bio uspješniji od Karačića (Top Spin) 6:0, 6:2; 

Pobjednici u konkurenciji muških parova su također istarska kombinacija Karlo Kajin i Deni Žmak (Pula Pro) nakon završnog uspjeha nad Lovrom Maričićem i Franom Rakonićem (Top Spin) rezultatom 7:6(6), 6:1 u jednom vrlo napetom i odličnom meču koji je imao mnoštvo odličnih poena i udaraca sa obje strane. Kajin i Žmak su također obranili naslov koji su osvojili prošle godine te tako potvrdili istarsku dominaciju na nacionalnom prvenstvu.

Tweet

Posljednje novosti