POBJEDA NA STARTU PREMIJER LIGE

Foto Porečani ipak na kraju slomili otpor žilavih gostiju

Piše: Siniša Žulić

08.09.2024 - 19:44
Arman Ikanović pokušava proći kroz obranu Rudara (foto: Milivoj Mijošek)
Arman Ikanović pokušava proći kroz obranu Rudara (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Poreča pobjedom su krenuli u ovogodišnje premijerligaško natjecanje slavljem protiv Rudara iz Ruda. Lijepo ispunjene tribine ‘Velog Jože’ iskoristile su poklon kluba, koji je na premijeri odlučio besplatnim ulazom počastiti sve ljubitelje ‘crveno-bijelih’, te su mogle vidjeti jednu lijepu i dijelom susreta vrlo neizvjesnu utakmicu, koje je riješena u posljednjoj četvrtini susreta.

Da gosti iz Ruda neće biti lagan protivnik dali su naslutiti tijekom većeg dijela prvog poluvremena kada su bili u konstantnom vodstvu, dok su Porečani, uglavnom preko Nikole Ivankovića u nekoliko navrata stizali do neriješenog rezultata. Sve do 29. minute kaja je Arman Ikanović pogodio sa crte za prvo vodstvo domaće momčadi (12:11).

 

Ikanović je svojim zgodicima otvorio i drugio dio utakmice u kojoj su Porečani ipak uzeli stvari u svoje ruke te polako počeli dizati svoju prednost (16:13 - 36’). Domaći rukometaši u tom su periodu igre bolje koristili svoje šanse te gostujućeg vratara Romića u tri četvrtine utakmice ‘ostavili’ na tek četiri obrane, dok su s druge strane porečki rukometaši s nekoliko lošijih završetaka svojih akcija propustili da 15 minuta prije kraja pobjednik susreta već bude odlučen (20:16 - 46’). No u narednih šest minuta domaći igrači mini-serijom od tri uzastopna zgoditka kapetana Matije Rađakovića i Antonija Ljubića trebali su osigurati mirnu završnicu. No, gosti se ne predaju te svojom serijom od 6:2 vraćaju neizvjesnost na samom kraju susreta (25:23 - 59’). No, 50 sekundi prije kraja susreta Ivanković u prodoru pogađa mrežu Rudara za konačnu pobjedu porečkog tima. U domaćim redovima najbolji strijelci bili su Nikola Ivanković i Arman Ikanović s po šest postignutih zgoditaka, dok je David Vladić ubilježio 13 obrana.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti