ZELG GALEŠIĆ NAKON FNC-A U PULSKOJ ARENI

U ozbiljnoj firmi dobio bih nogu u guzicu i otkaz

08.09.2024 - 15:02
Zelg Galešić (FOTO: Saša Miljević / PIXSELL)
Zelg Galešić (FOTO: Saša Miljević / PIXSELL)

Svaki FNC-ov event u Puli očekivano donosi i brojne nastupe boraca koji predstavljaju Trojan Gym. Dvorana Zelga Galešića smještena u Puli iznjedrila je mnoštvo boraca koji obogaćuju FNC-ov roster, a ukupno četvorica nastupila su na jučerašnjem FNC 19 eventu u Puli, piše FightSite.

Miran Fabjan u glavnoj borbi večeri nokautirao je Yorgana De Castra i dodatno učvrstio svoj status ponajveće zvijezde u organizaciji. Pobjede su upisali Dylan Rajić koji je također slavio nokautom u prvoj rundi protiv Tima Kelca, kao i Andres Ramos koji se nešto više morao namučiti da dođe do pobjede i slavio je na bodove. Erik Pletikos nažalost nije uspio upotpuniti sjajnu večer svog tima. Talentirani momak iz Trojana poražen je od strane Randyja Mboyoa, a porazu je uvelike kumovala teška ozljeda ramena. Glavni trener Zelg Galešić tvrdi kako učinak od tri pobjede i jednog poraza nije nešto čime bi trebao biti pretjerano zadovoljan. 

- Daleko je to od savršenog, prijatelju moj. U ozbiljnoj firmi ako napraviš 75 posto posla, dobiješ nogu u guzicu i otkaz. Na sreću i nesreću mojih boraca, trenutno nema boljeg čovjeka koji može voditi Trojan, inače bih odmah samog sebe zamijenio. Ovako sam sutra na poslu., rekao je Zelg u razgovoru s Mihaelom Farkašem, a zatim se dodatno osvrnuo na poraz Erika Pletikosa. 

 

- Malo krivi pristup u jednom dijelu borbe koštao ga je ozljede. Da se Erik držao igre, pobjeda bi bila puno lakša. Sada je zaradio ozljedu, ali i jedno veliko iskustvo što je jako bitno. Erik je institucija znanja, tehnički jedan od najboljih u klubu. Jednostavno mu fali iskustvo i to će doći s godinama, ali morat će puno krvi proliti do toga, poručio je ponajbolji hrvatski MMA trener. 

Ivan Vitasović prvotno je trebao predvoditi FNC 19 event boreći se protiv De Castra, ali Vitasovićev nastup izostao je zbog ozljede. Mnogi su pak primijetili kako su na ovom eventu također izostali nastupi Andija Vrtačića i Daniela Bažanta, dvojice ponajboljih Trojanovih boraca. Zelg je otkrio kakva je situacija s tim dvojcem.

- Andi Vrtačić možda će nastupiti sljedeći mjesec na KSW-u, još nije potvrđeno. Ako ne nastupi na KSW-u, nastupit će u 11. mjesecu na FNC-ovom eventu u Zagrebu. Bažant je potpisao ugovor s jednom grčkom promocijom unutar koje će nastupiti početkom 11. mjeseca, a nakon toga vraćamo se u FNC.

Ambijent FNC-ovih evenata u Puli nešto je o čemu uvijek možemo pisati. Sav taj povijesni ugođaj isprepleten s ugođajem koje donose borbe modernih gladijatora, čini FNC-ove evente jedinstvenim u svijetu. Posebno dobar ambijent vlada kada se u kavezu nađu domaći borci iz Trojana, a Zelg nije propustio priliku zahvaliti se publici.

- Sedam i pol tisuća fanova, sedam i pol tisuća ljubitelja Trojana. Ja sam jako ponosan na njih. Podržavali su nas od početka do kraja i vidi se da žive za naš klub, a ja živim za njih. Pružit ćemo im još bolje borbe, još brutalnije nokaute i na kraju svega, još veću zabavu, završne su riječi Trojanovog glavnog trenera, piše FightSite

Tweet

Posljednje novosti