predstavlja se 50-ak istarskih autora

U Novom Sadu otvorena izložba keramike pulskog Art studija

Piše: Istarski.hr

06.09.2024 - 21:36

Nakon što je u lipnju ove godine otvorena u Beogradu, skupna izložba "Osjećaji/Feelings" Udruge Art studio iz Pule predstavljena je i publici u Novom Sadu. Rezultat je to regionalne suradnje Kulturnog centra Novi Sad i Srpskog kulturnog centra u Istri.

 

„Udruga Art studio rado se odazvala pozivu i raduje nas što imamo priliku predstaviti radove u keramici i u Novom Sadu, nastale u sklopu naše dugogodišnje manifestacije „Dani stvaralaštva“. Držimo da ovakve kulturne suradnje doprinose razvoju međuregionalne i međunarodne suradnje te dodatno promoviraju Pulu i Istru kao značajno kulturno središte s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom“, rekao je Igor Fabris na otvorenju izložbe u Novom Sadu.

Uz Fabrisa, izložbu u Novom Sadu otvorili su pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković i Milan Rašula u ime Srpskog kulturnog centra (SKUC) u Istri.

Art studio s izložbom „Osjećaji“ vojvođanskoj publici predstavlja se s 49 radova različitih formata 49 autora koji promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj.

„Nakon 15 godina uspješnog djelovanja na području kulture u Puli i Istri s velikim zadovoljstvom predstavili smo izričaj pulskih autora okupljenih oko Art studija u Beogradu, a sada i u Novom Sadu. U tome značajnu ulogu ima i Srpski kulturni centar u Istri s kojim Udruga intenzivno surađuje posljednjih pet godina“, pojasnio je Fabris.

Grad Pula, Općina Medulin i Turistička zajednica grada Pule pokrovitelji su oba međunarodna gostovanja.

Tweet

Posljednje novosti