SKUPŠTINA NSŽI BUZEĆANIMA SKRATILA KAZNU

Edi Draščić: Sada vjerujem da smo sposobni i za bolji rezultat

Piše: Siniša Žulić

06.09.2024 - 18:05
PONOVNO NA OKUPU - nogometaši Buzeta (foto: NK Buzet / facebook)
PONOVNO NA OKUPU - nogometaši Buzeta (foto: NK Buzet / facebook)

Jučer je elektronskim putem zasjedala Skupština Nogometnog saveza Istarske županije i to sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je ukidanje kazne nogometašima Buzeta koji su, nezadovoljni suđenjem, napustili travnjak u susretu 15. kola prošlosezonske Druge županijske nogometne lige na gostovanju u Krnici protiv momčadi Arne Peruški. 

Kao što smo pisali susret je prekinut u 37. minuti kada su se gostujući igrači odlučili povući s terena i završiti susret pri vodstvu domaćina od 1:0. Buzećani su zgoditak primili iz kaznenog udarca već u 6. minuti kada je gostujući vratar Stefan Majcan oštrim prekršajem omogućio Nikoli Mišiću da svoju momčad dovede u vodstvo s bijele točke. Buzetski nogometaši nisu negativno reagirali na tu situaciju, jer je prekršaj bio opravdan, no grubo su reagirali u narednim situacijama prema sucu Sandiju Orbaniću, od kojih smatraju da su oštećeni za kazneni udarac kada udarac Amara Mujagića prema domaćim vratima, po njihovom mišljenju netko od domaćih obrambenih igrača zaustavlja rukom, a glavni sudac to nije okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. 

 

Na prijedlog komisije za izvanredno ublažavanje kazni Skupština je donijela odluku kojom se ukidaju vremenske kazne igračima NK Buzet: Josipu Basanežeu, Stefanu Majcanu, Ervinu Muminoviću, Paolu Majcanu, Andreju Grbcu, Davidu Blaževiću i Luki Petkoviću.  

Na teren još uvijek neće moći Josip Basaneže koji mora odraditi tri utakmice kazne zbog dobivenog crvenog kartona. 

- S obzirom da se redovita sjednica neće održati još neko vrijeme, a Skupština je jedina koja može donijeti takvu odluku, održana je izvanredna elektronska sjednica na kojoj su svi klubovi koji su pristupili glasanju podržali odluku Komisije da se ublaži kazna, s obzirom da je prošlo više od pet mjeseci od navedenog incidenta, pojasnio nam je tajnik Nogometnog saveza Istarske županije Robi Fonović.

Buzećani su tijekom ovog prijelaznog razdoblja ostali bez šestorice igrača te je nastavak natjecanja s okrnjenim kadrom bio upitan.

- Bez tih sedam igrača koji nam se vraćaju jako teško bismo bili konkurentni u ovogodišnjem natjecanju s obzirom da su dečki koje smo imali na raspolaganju još premladi da podnesu cjelokupni teret. Kod nas dečki igraju za panin i pivo nakon utakmice jer im drugo ne možemo ponuditi te iako je bilo upita za još nekolicinu naših nogometaša, oni su ostali u našim redovima zbog dobre kumpanije i druženja. Ovako, primarni cilj nam je ostati u ligi, no ukoliko nam svi igrači budu zdravi i na okupu vjerujem da smo sposobni i za puno bolji rezultat, rekao je trener Buzeta Edi Draščić.

Buzećani prvenstvo u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi otvaraju sutra (subota 7. rujna) domaćom utakmicom protiv Novigrada 1947, koja na gradskom stadionu započinje u 17.30 sati.

Tweet

Posljednje novosti