u pitanju je velik novac

Grad Pula prodaje dvije atraktivne parcele. Evo koje su cijene i tko su kupci

Piše: Ivor Balen

06.09.2024 - 15:00
Ilustracija (foto: Saša Miljević/Pixsell)
Ilustracija (foto: Saša Miljević/Pixsell)

Na sjednici pulskog Gradskog vijeća zakazanoj za 12. rujna naći će se i dvije prodaje gradskog zemljišta, i to vrlo atraktivnih parcela.

 

Jedna od njih se nalazi na Vallelungi, a druga uz samu zaobilaznicu.

Zemljište na Vallelungi je parcela 1446/411 k.o. Pula površine 1.785 kvadrata. Ono će se prodati, ako to amenuje vijeće, Dinu Zgrabliću iz Pule za 446.314 eura. On je bio najpovoljniji i, čini se, jedini ponuditelj, s obzirom da se zemljište prodaje po početnoj cijeni. 

Zemljište uz zaobilaznicu je 1925/1 k.o. Pula površine 6.883 četvorna metra. Ono se prodaje tvrtki NS Agro Trade iz Viškova pored Rijeke, također po početnoj cijeni, koja u ovom slučaju iznosi 1.184.000 eura. 

Zemljište se nalazi u blizini Pula City Malla, odnosno točno preko puta bistroa Sydney i trgovine za kućne ljubimce HOP. 

Na vijeću će se naći i dva zaključka o suglasnosti na zaključenje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture, koji se odnose na pristupne puteve za projekte Pula Istok i Jurišić. 

Podsjetimo, Jurišić je projekt izgradnje stanova na Busoleru, kojem na nedavnoj sjednici Vijeća dozvola za gradnju pristupnog puta nije prošla, i to iz potpuno nejasnih razloga. 

Tada se govorilo i o kapitalnom projektu Pula Istok, koji na Valmadama predviđa oko 400 stanova, ali za taj projekt pristupni put do sada iz nekog razloga nije ni bio na sjednici.

Tweet

Posljednje novosti