problem broj jedan

Pazin se guši u automobilima. 'A da uvedemo besplatno parkiranje?'

Piše: Igor Radić

06.09.2024 - 13:58
Snimio: Milivoj Mijošek
Snimio: Milivoj Mijošek

Da li se planira širenje zone naplate parkiranja na nove ulice. Zašto to još nije učinjeno, primjerice, s druge strane Ulice Bože Milanovića, pitala je Mirjana Monas na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Pazina. Vijećnica je, naime, primijetila da je komunalna tvrtka „Usluga“ od naplate parkiranja lani prihodovala tek jedan posto više negoli godinu dana ranije, kada je namaknula 86 tisuća eura.

Upitnim stoga drži rentabilnost te djelatnosti, pa je zatražila podatak o eventualnoj dobiti od naplate.

„Bilo bi pametnije da se Pazin profilira kao jedan od gradova koji ima besplatno parkiranje. Možda bi nam tada na neki način bilo lakše“, poručila je Monas.

 

Na mrežnim stranicama „Usluge“ navodi se da je cijena parkiranja 50 centi za sat. Naplaćuje se u ulici Dinka Trinajstića, 25.rujna, Trgu slobode, Vladimira Gortana, Ospizio Mosconi, Muntriljskoj, Ulici Narodnog doma te na parkiralištu iza Spomen doma, u ulici Joakima Rakovca i Gradskih igrališta.

Pazin je preplavljen automobilima, kazala je gradonačelnica Suzana Jašić. To je, veli, za nju osobno, i za sam izgled grada, „definitivno top-jedan problem“.

„Činjenica je da su sredstva od naplate namijenjena uređivanju novih parkirnih mjesta. Trenutno je manje parkirnih mjesta od potreba. Gužva je i ulicama u kojima ranije nije bilo problema. Obitelji imaju po tri automobila, neke i kombi… Sve se više zagušujemo“, rekla je Jašić i dodala: „Izrađujemo plansko rješenje za parkiranje i općenito regulaciju prometa u gradu. Možda bude i nekakvog zatvaranja za promet, vidjet ćemo“.

Tweet

Posljednje novosti