koriste ga i turisti

Foto Puležani ostaju bez jednog velikog parkirališta?

Piše: Marcello Rosanda

05.09.2024 - 12:45
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj

Nimalo ugodan prizor za dobar dio Puležana i njihovih gostiju, pa i za turiste, dočekao je građane prije nekoliko dana na ulazu u veliko parkiralište bivše Uljanikove kasarne nadomak Bulevara, gdje je donedavno bilo sjedište lokalnog HZZO-a, a gdje se mnogo automobila do sada parkiralo u nedostatku parkirnih mjesta i bilo koje alternative. Lokoti na ulazu, gotovo ispražnjen parking, i podosta neuredne, nepismene i na brzinu postavljene tabele s natpisima "zatvori vrata pri izlazu", "privatni posjed", "automobili do 3.9. vani ili pauk uzima" i "privatni posjed, zabranjen ulaz".

 

Za pojašnjenje ove situacije obratili smo se stečajnom upravitelju Uljanik Brodogradilišta Lorisu Raku, pod čijem je upravljanjem vrijedna nekretnina.

"Moramo isprazniti nekretninu od osoba i stvari da bi je mogli predati novom vlasniku. To će vjerojatno biti idući tjedan. Kada je budemo predali kupcu, p njemu ovisi hoće li on ponovo otvoriti parkiralište", kaže Rak.

Podsjetimo, nakon propasti brodogradilišta Uljanik mnoge su njegove nekretnine završile na bubnju, pa tako i ovo ogromno zdanje između Rojca i Bulevara. 'Saura' je tako prije nekoliko mjeseci prodana na digitalnoj javnoj dražbi za 7.900.000 eura. Kupci su Republika Hrvatska s udjelom od 64,6 posto kasarne, dok drugi dio od 35,4 posto sada pripada firmi LNS INTERNATIONAL LIMITED s Malte u vlasništvu obitelji Danka Končara.

Tweet

Posljednje novosti