AUTOMOBILIZAM

Atraktivna autocross utrka ovog vikenda u Gambetićima

Piše: Siniša Žulić

05.09.2024 - 09:02
Autocross u Gambetićima (FOTO: Milivoj Mijošek)
Autocross u Gambetićima (FOTO: Milivoj Mijošek)

Malo mjesto Gambetići pored Višnjana ovoga će vikenda ponovno ugostiti najbolje automobiliste Hrvatske i Slovenije u autocrossu. Pod nazivom ‘10. Nagrada Gambetića’, ova će vrlo atraktivna automobilistička disciplina u svom trećem ovogodišnjem izdanju na stazi Canalli okupiti 45 natjecatelja, a uz nacionalna prvenstva dvije države boduje se i za Croatian autocross Trophy otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Od predstavnika istarskih klubova boje domaćeg ‘SKOK Racinga 1993’ braniti će Rajan Gašparini s bmw-om 320, Alberto Ferro, koji će voziti fiat punto, te Danijel Vesić i Gerhard Munchmeier koji će nastupiti u atraktivnim buggyjima kao i Loris Krbavac iz ‘Buzet Autosporta’.

 

U subotu 7. rujna na rasporedu su verifikacije vozača i tehnički pregledi vozila, dok jurnjave stazom u Gambetićima započinju nedjelju u 9 sati slobodnim treninzima, nakon kojih slijede i službeni treninzi. Prva od tri kvalifikacijjske vožnje na rasporedu je u 13 sati, dok su za 17 zakazana finalna nadmetanja. 

Prašine ili blata, ovisno o vremenskim prilikama, niti ovoga puta neće nedostajati, kao ni ‘oktanskih’ uzbuđenja koja već po tradiciji prezentiraju najbolji autocrossisti dviju država.

Tweet

Posljednje novosti