očekuje se više desetaka tisuća posjetitelja

Medulin će iduće godine biti domaćin prestižnog međunarodnog okupljanja

Piše: Marcello Rosanda

05.09.2024 - 06:02
Medulin (Snimio Milivoj Mijošek)
Medulin (Snimio Milivoj Mijošek)

Medulin će iduće godine od 12. do 15. lipnja biti domaćin tradicionalnog prestižnog okupljanja bajkera "Harley-Davidson European HOG Rally 2025.", kada će više desetaka tisuća europskih gostiju na dva kotača posjetiti najjužniju Istarsku općinu, saznaje Istarski.hr.

"Medulin je mjesto u Hrvatskoj i popularno ljetovalište na južnom kraju Istre. Svojom raznolikom obalom i nizom otočića u okolici privlači brojne posjetitelje. Danas se mjesto razvilo u poznato turističko središte. Medulin je savršeno mjesto za naš sljedeći veliki Harley susret! Ovo pitoreskno ljetovalište na južnom kraju Istre ne nudi samo prekrasne obalne krajolike i niz malih otoka, već i vijugave ceste koje su idealne za uzbudljiva putovanja", kažu organizatori iz Harley-Davidsona najavljujući ovaj dodađaj koji bi u Medulin i Pulu trebao dovesti više desetaka tisuća posjetitelja, što je u vrijeme uvijek upitne predsezone itekako važna brojka.

 

Informaciju o tom vrijednom domaćinstvu potvrdili su nam iz TZ Istre i Unilinea, koji je ujedno i partner organizatora u destinaciji zadužen za smještaj i logistiku.

"Harley-Davidson je definitivno najveći motoristički brend koji je poznat u Europi, kao što je Ducati u Americi. Istra je poznata po tome što stalno radimo na strateškim partnerstvima ili zajedničkih kampanja. Ovaj projekt nije samo dvodnevno druženje u Istri, već se radi o velikoj propagandnoj kampanji gdje će se, između ostalog, najnoviji model Harley-Davidsona prezentirati upravo u Istri. Također, radi se o periodu predsezone, što dodatno daje vjetar u leđa našem turizmu, pogotovo s tako važnim partnerima", kaže direktor TZ-a Istre Denis Ivošević, a razgovarali smo i s Danijelom Matana, voditeljicom projekta od strane Unilinea. Ona pak nije htjela otkrivati detalje oko ove manifestacije, ali je najavila konferenciju za medije nakon koje će sve biti poznato.

Podsjetimo, prošle godine je grad Senigallia u Italiji bio domaćin tada 30. obljetnice Europskog HOG Rallyja, i to od 6. do 9. lipnja. Jer, ovaj reli se svake godine održava na drugoj lokaciji i redovito privlači desetke tisuća moto entuzijasta. Lani je talijansko izdanje nadmašilo sva očekivanja s oko 20.000 motocikala, 100.000 posjetitelja poklonika Harley-Davidsona i članova Harley Owners Groupe u regiji Marche tijekom trodnevnog događaja.

Valja podsjetiti i da se dvadeseti, jubilarni European HOG Rally odvio 2011. godine u Hrvatskoj, i to u Biogradu na moru, dok je 2016. godine domaćin te bajkerske manifestacije bio susjedni Portorož.

Tweet

Posljednje novosti