pulski gradonačelnik filip zoričić prozvao radojčić

'Neka kaže otkud joj ušteđevina od 90.000 eura. Ja nemam toliko'

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

04.09.2024 - 11:15
Dušica Radojčić
Dušica Radojčić

Na današnjoj konferenciji za novinare u Komunalnoj palači, na kojoj je predstavio gradsku stambenu politiku, gradonačelnik Filip Zoričić prozvao je gradsku vijećnicu i saborsku zastupnicu Možema Dušicu Radojčić, javno upitavši odakle joj 'tolika ušteđevina od udruge od 90.000 eura' koju je ona iskazala u imovinskoj kartici. Ja nemam toliku ušteđevinu, rekao je Zoričić te upitao zašto nitko ne propitkuje imovinske kartice političara, referirajući se na stalno propitkivanje njegova rada, ne spominjući imena, ali aludirajući na Možemo. Pritom je naveo da je u ponedjeljak krenula njegova inicijativa za proglašenje park šume Lungomare i Valovine, na što su,kaže, stigle prozivke zašto danas, a ne prije dvije godine.

 

"Reagirao bih o temi vezanoj uz Lungomare i Valovine. Moja inicijativa krenula još u ponedjeljak: potpisao sam je vezano za park šumu Lungomare. Želim reći o ovlastima: Natura Histrica upravlja Golubovom špiljom, to je županijska institucija, sastanak smo imali sredinom srpnja ovdje: predstavnici Nature Histrice, Lučke kapetanije, Grada Pule, Zelene Istre. Čekamo da nam Natura Histrica javi što je napravila, oni upravlljaju tim dijelo. Lučka kapetanija je napravila svoj dio posla, ona upravlja na moru. Neću prihvatiti krivnju za stanje koje je tamo godinama, ali da moramo riješiti stanje tamo, da. Ponekad se osjećam kao da je,, otkako sam postao gradonačelnik, ovaj grad osnovan, kao da je tek sad izgrađena tvornica cementa, tek prije 3 godine Kaštijun, tek tada Lungomare, tek tada Golubova špilja, i tako dalje. Nevjerojatno stanje i to neću prihvatiti. Dakle, mi rješavano probleme, u ove tri godine i tri mjeseca otvorili smo stotine frontova da riješimo probleme", rekao je Zoričić.

"Imate tekstove o problemima na Valovinama (polulegalna 'najezda' kajaka i atak na Golubovu špilju, op. a.) otprije nekoliko godina. Čvorci u Kolodvorskoj kao da su se danas pojavili. Godinama su tamo, a ulica je to kojoj smo se posvetili, rješavamo problem, peremo i tako dalje. Mnoge odluke se ne mogu donijeti odmah. Kad sam postao gradonačelnik, ja ne mogu u prvih 6 mjeseci ili godinu donijeti odluke, treba ući u sustav i onda s vremenom i učite i radite i borite se da nešto pokrenete. I kad se nešto pokrene, opet ne valja. Kad se pokrene pozitivna inicijativa i za Lungomare, onda opet ne valja. Zašto? Jer jedna politička opcija govori da je to njihova tema. Ja mislim da su u našem gradu sve teme zajedničke. Ova konferencija za novinare nije zbog lokalnih izbora jer ja nisam odlučio tko će ići na te lokalne izbore i postavljam retoričko pitanje hoće li svi moji potezi do kraja ovog mandata biti zbog lokalnih izbora ili zbog toga što sam nešto planirao u svom programu plana i rada koji je javan. Je li to tema? I svi koji će biti kandidati na izborima imaju više novca od mene za tu kampanju, a očito i za neko drugo djelovanje, ali neću dopustiti da se šamaraju mojim imenom i mojim načinom rada posvećenosti svima jer ja osobno priznajem i svoje pogreške i nikad ne kažem da sve znam, nego timski i učeći od drugih i to je apsolutna razlika uodnosu na ono što je dosad bilo u gradskoj upravi. Bez ikoga iza sebe", rekao je Zoričić.

Kazao je da još nije odlučio hoće li se kandidirati na sjedećim lokalnim izborima, o tome će, veli, "vjerojatno odlučiti 2-3 mjeseca prije izbora".

Tweet

Posljednje novosti