nikad jače izdanje muzičke svetkovine u kanfanaru

Na 'Dvigrad Blues Festival' stiže i glazbenik koji je svirao s 'Oasisom'

Piše: Igor Radić

03.09.2024 - 18:30

Britanski bend "Nine Below Zero" predvodi listu izvođača 4. Dvigrad Blues Festivala koji će se održati u nedjelju, 8. rujna, na trgu u Kanfanaru. Riječ je o sastavu koji je jedan od pokretača otočkog bluesa, a predvode ga Dennis Greaves i ponajbolji svjetski svirač usne harmonike Mark Feltham. Potonji je svirao s velikim brojem svjetskih zvijezda poput Joea Cockera, Robbieja Williamsa, Roryja Gallaghera, Oasisa, Talk Talka, Nazaretha, Paula Younga, Annie Lennox i Zucchera.

 

Osim "Nine Below Zero", na festivalu će nastupiti i Sunnysiders (Hrvatska), Cek & The Stompers (Italija), Bad Week (Srbija), Toro & Milazzi (Italija), EETB (Hrvatska), Gianni Massarutto & The Bluesiana (Italija) i Mamuti (Italija).

U maniri starih fešta američkog juga, i ova će krenuti već u podne, a potrajat će do 22 sata. Domaćini najavljuju i izvrsnu gastronomsku ponudu, za koju će se pobrinuti vrsni chef Tvrtko Šakota. Za potpuni ugođaj, održat će se i VinoVino – „skup natprirodnih vinara“, na kojem će dobru kapljicu predstaviti vinari Clai, Dvorić, Ghira, Makino, Lunika, Piquentum, Rawino, Reset, Šuman, Šuran vina te vinogradi Fon.

Sve govori u prilog tome da se u Kanfanaru ponovno sprema cjelodnevna svetkovina bluesa. A publike na ovom festivalu nikada nije nedostajalo...

 

 

Tweet

Posljednje novosti