nogometaši pazinke odlični na startu sezone

Lukman: 'Što ti vrijedi dobar igrač ako se ne zna uklopiti u ekipu'

Piše: Siniša Žulić

03.09.2024 - 12:29
Saša Lukman (foto: Milivoj Mijošek)
Saša Lukman (foto: Milivoj Mijošek)

Visoka pobjeda Pazinke u Rovinju od 4:0 svojevrsno je iznenađenje prvoga kola ovosezonskog natjecanja u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi - zapad. Iako nije bilo sporno da Pazinci mogu na Valbruni stići do bodova, izvedba i visoki rezultat usmjerio je pažnju na ‘plavi’ sastav iz srca Istre. Zadovoljan premijernim nastupom je i trener Saša Lukman, koji odrađuje drugu sezonu na klupi Pazinaca.

- Svi igrači su prošli pripreme kako treba i iako su nam rezultati bili ‘šareni’, u svim smo susretima pokazali kako se disciplinirano možemo braniti, što mi je bio prioritet. Možda ovaj rezultat protiv Rovinja izgleda visok, ali nisam iznenađen pobjedom s obzirom da smo baš dobro izgledali. Rovinj je jako nezgodna momčad, svi su im ostali na okupu, ali iskreno niti jednu rečenicu u svlačionici nisam potrošio na njih, već smo se jednostavno fokusirali na našu igru. Nakon ove utakmice pokazali smo da možemo napadati kako treba i da se možemo obraniti kada je gusto, tako da sam jako zadovoljan, kaže o susretu u Rovinju Lukman.

 

U ljetnoj pauzi pazinsku su momčad pojačali Petar Leko (Pomorac), Adam Mofardin (Kaštelir Labinci) te mladi Marko Krištofić (Rudar), Teo Pamić i Leon Papucci (Žminj), a Pazincima se pridružio i Argentinac Franko Munoz, koji je igrao tamošnju četvrtu ligu.

- Gledali smo prije svega karakter tih igrača, jer što nam vrijedi dobar igrač ukoliko se ne uklopi u sredinu u koju je došao. I tu smatram da smo stvarno pogodili. Mofardin i Leko stigli su ciljano da nam budu pojačanja, a tu su još i pridošla tri mlada igrača koja su zaoštrila konkurenciju među mlađima s obzirom da moramo imati tri U-21 igrača u prvoj postavi. Munoz je u Pazin stigao poslom i mislim da će nam također biti vrlo koristan, kaže Saša Lukman. 

Vremena za odmor nema mnogo s obzirom da već danas, 3. rujna, s početkom u 18 sati u drugom kolu Pazinka ugošćuje Naprijed iz Hreljina u premijeri na svom terenu. S obzirom na prošlogodišnji poredak današnji domaćini favoriti su u tom susretu i prilika je to za nove bodove na pazinskom kontu.

- U ovih trinaest dana odigrati ćemo čak četiri utakmice te ako se baziramo na tablici od prošle godine, očekuju nas stvarno jaki protivnici. No dobro smo krenuli i vjerujem da ćemo danas tako nastaviti, kaže pazinski strateg.

Ovoljetna pojačanja i premijerni rezultat protiv velikog favorita odmah su pogurali ambicije pazinskih nogometaša prema vrhu, no pazinski trener ipak ‘staje na loptu’. 

- S obzirom da se liga proširila mislim da će prvenstvo biti još izjednačenije nego lani. Svatko svakoga može dobiti i sumnjam da će netko iskočiti. Što se naših ambicija tiče, želja je da budemo bolji nego lani. Da defanzivno izgledamo bolje, s obzirom da smo u prošloj sezoni primili 46 golova, što je previše. Ukoliko to uspijemo sve će biti lakše. Na početku prošle sezone neki su nam prognozirali borbu za ostanak, a znali da vrijedimo više. Ovoga puta situacija je obrnuta, no nema potrebe i smisla već sada najavljivati bilo kakve stvari s obzirom da je prvenstvo jako dugačko, realan je pazinski trener Saša Lukman.

Tweet

Posljednje novosti