ISTRA 1961 USPJEŠNA U KOPRIVNICI

Mario Čuić za pobjedu veliku k'o kuća, domaćinima poništen zgoditak

Piše: Siniša Žulić

31.08.2024 - 20:30
BIJEG BEZ REZULTATA - Luka Lučić bježi Advanu Kadušiću (foto: Damir Špehar / PIXSELL)
BIJEG BEZ REZULTATA - Luka Lučić bježi Advanu Kadušiću (foto: Damir Špehar / PIXSELL)

Velika tri boda nose kući nogometaši Istre 1961 s gostovanja u Koprivnici. Teška, šansama ne baš prelijepa utakmica otišla je ipak na gostujuću stranu 0:1 zgoditkom Marija Čuića u 30. minuti. 

Istrini nogometaši bili su bolji u početnim minutama susreta i zaprijetili već u prvoj minuti kada dugačka lopta Slavka Blagojevića odlično pronalazi Advana Kadušića no njegov je ubačaj bio jako loš. Tri minute kasnije ponovno dugačka lopta koju vratar Šušak izbija ispred Matea Lisice, a pokušaj loba glavom iz gola izbija visoki Boras. U 13. minuti udarac je iz daljine oprobao Marcel Heister, ali vrlo neprecizno. 

‘Zeleno-žuti' dolaze u vodstvo u 30. minuti. Lisica je povukao s centra, dao do Kadušića koji prizemnom loptom na drugoj stativi pronalazi Čuića, a on iskosa pogađa domaću mrežu. Prvu pravu prijetnju na susretu domaći su nogometaši imali dvije minute kasnije, no Butić s ruba šesnaesterca iz slobodnog udarca pogađa živi zid. Koprivničanci su u tim trenucima pritisnuli goste, no osim terenske inicijative zglednu šansu nisu zabilježili. Novu dobru šansu Istrini nogometaši imali su u 38. minuti kada je Lisica proigrao Kadušića koji puca pored gola. Domaćini su na novu dobru priliku čekali do 40. minute kada na ubačaj Dolčeka, Butić pokušava volejem iz okreta no Istrin vratar Lovro Majkić je siguran na prvoj stativi. Još su do odmora Slavenovi napadači imali dva udarca, ali pored gola.

 

Koliko je domaća struka bila poluvremenu pokazala je četverostrukom zamjenom između dva dijela susreta, a privremeni trener Slavena Mario Dodik tri je igrača uz aut liniju pripremio još u 40. minuti, no zamjenu ipak nije napravio tada. Plavi su u početnim minutama pritisnuli prema Majkićevom golu, dok su se gosti u ‘kažun’ dresovima uspješno branili. U 61. minuti Tramezzani radi trostruku izmjenu, no Istrijani nisu uspijevali osloboditi se pritiska koji su sve više stvarali ‘plavi’. Slaven je zabio u 65. minuti kada je ubačaj u kazneni prostor domaći kapetan Božić u padu loptu samo okrznuo glavom, a dok je bio na podu vraća mu se lopta odbijena od Darija Marešića i efektno pogađa mrežu. No nakon VAR provjere sudac Dario Bel poništava zgoditak zbog zaleđa.

Gosti iz Istre bili su blizu novom pogotku u 70. minuti kada je Marešić pucao odlično, no domaća obrana zamalo skreće u korner. Tri minute kasnije i Giorgi Gagua se vrtio po domaćem šesnaestercu, a povratnu ‘bombu’ Blagojević šalje pored gola. Domaći su nogometaši pritisnuli u posljednjih petnaestak minuta susreta no bez konkretnog rezultata, na radost dvadesetak Demona koji su po velikoj gužvi 'potegnuli' do 'podravske metropole'.

Slaven Belupo - Istra 0:1 (0:1)

NK Slaven Belupo - NK Istra 1961 Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti