Za učenike i studente

Grad Pazin dodjeljuje nove stipendije. Ovo su iznosi i deficitarna zanimanja

Piše: Igor Radić

01.09.2024 - 12:12
Snimio: Milivoj Mijošek
Snimio: Milivoj Mijošek

Grad Pazin raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za novu školsku, odnosno akademsku godinu, kojim je predviđena dodjela deset učeničkih stipendija i do 17 studentskih potpora. Stipendije će se dodjeljivati za školovanje izvan područja Pazina, a bodovat će se ostvareni visoki rezultati, socijalni uvjeti te deficitarna zanimanja. Natječaj za učenike otvoren je do 30. rujna, a za studente do 31. listopada.

Iz lokalne uprave naglašavaju da Grad kontinuirano povećava iznose stipendija. „Unatrag tri godine iznosi su se stalno postepeno povećavali te će sada mjesečno iznositi 100 eura za učenike i 150 za studente“, kažu i napominju da se dodjeljuje dosad najveći ukupni broj potpora.

Utvrđena su i deficitarna zanimanja, sukladno podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mišljenju poslodavaca iz javnog i gospodarskog sektora, a riječ je o zanimanjima iz područja zdravstva, tehnologije i obrazovanja.

U prethodnoj školsko, odnosno akademskoj godini, Grad Pazin potpomagao je ukupno 72 stipendista, od kojih 28 učenika i 44 studenta. Očekuje se da će sada ukupno stipendirati do 30 učenika i do 48 studenata. U ovogodišnjem proračunu za stipendije je planirano 99,3 tisuće eura.

Cjelovit tekst Natječaja i obrasci za prijavu mogu se preuzeti na www.pazin.hr.

 

Tweet

Posljednje novosti