ISKRIČAVO u PAZINSKOM PARLAMENTU

Rimanić tražio od Jašić inventuru učinjenog. Evo kako mu je 'odbrusila'

Piše: Igor Radić

30.08.2024 - 08:15
Suzana Jašić (Snimio: M. Mijošek)
Suzana Jašić (Snimio: M. Mijošek)

Zaiskrilo je između Endija Rimanića (HDZ) i gradonačelnice Suzane Jašić (Možemo!) na sjednici Gradskog vijeća Pazina 29. kolovoza. Vijećnik je, naime, tražio od Jašić inventuru učinjenog u mandatu, a ona ga je fino "poklopila".

„S obzirom na to da polako ulazimo u završnicu vašega mandata, molim vas za viđenje koliko ste uspjeli ispuniti očekivanja građana u odnosu na predizborna obećanja“, interesirao se Rimanić, objasnivši da pritom misli na realizaciju projekata za poboljšanje kvalitete života i standarda u Pazinu.

Jašić je kazala da se ne radi o tipičnom vijećničkom, već pitanju iz predizborne kampanje. Kategorički je poručila Rimaniću: „Možete me pitati za neku aktivnost ili projekt. Doista se ne mislim baviti evaluacijom svoga rada, kao vijećničkim pitanjem, devet mjeseci prije izbora. Tako da ćete to morati sam napraviti!“

 

Rekla je da će odgovor dati svojim biračima. „Vi ćete mene pred izbore napadat', izvlačiti mi što nisam napravila, a ja ću izvlačiti ono što jesam. Ili ću, pak, reći razloge zašto nešto nije realizirano“, odgovorila je gradonačelnica.

Rimaniću je „odbrusila“ i kada je pitao o oborinskoj odvodnji u Ulici Matke Brajše Rašana, najfrekventnijoj gradskoj prometnici. Ukazao je, naime, na to da je ista poplavila za snažnog pljuska 22. srpnja, pa je bilo opasnosti za vozače i pješake. Sličan se problem, kaže, ponavlja za jakih kiša, o čemu je i ranije pričao.

Endi Rimanić (Snimio: I. Radić)

„Zašto Grad nije poduzeo ništa kada dolazi do onemogućavanja prometa i sigurnosne ugroze, a nema alternativnih pravaca. Prije obnove prometnice, na tom dijelu nije bilo poplava, a ukoliko je sva odvodnja sprovedena kako je bilo rečeno, na najniži dio ulice, onda treba osigurati otjecanje ili sabiranje voda“, primijetio je Rimanić.

Jašić je njegovo pitanje nazvala sugestivnim, rekavši: „Drago mi je da potencirate tu cestu, jer očito nemate puno toga. Nije da ništa ne radimo. Tog dana bile su ekstremne oborine, jako puno građana imalo je 'curenje' po kućama, garažama, konobama… Kratko, 15-20 minuta, plivao je i taj jedan zavoj. Vjetar je donio i lišće i drugi materijal, djelatnici Usluge odmah su očistili, stvar je riješena. To bi moglo stvarati probleme i ubuduće, pa se planira dopunsko rješenje“.

Resorni pročelnik Elvis Kliman napomenuo je da je broj slivnika udvostručen, međutim, zbog klimatskih anomalija u gradu se događa taj jedan problem.

„Razmišljamo to riješiti po modelu koji cestari zovu 'bocca lupo', slično kao na Štranjgi. Postave se rešetke s boka, što je puno bolja opcija da se izbjegne nakupljanje lišća i drugih nečistoća“, kazao je Kliman. Istaknuo je da se na oborinskoj odvodnji doista mnogo radi, iako je riječ o skupim ulaganjima za koja se sredstva izdvajaju isključivo iz gradskog proračuna. 

Tweet

Posljednje novosti