buići - žbandaj

U najveću porečku poslovnu zonu dolaze još dva proizvodna pogona

Piše: Igor Radić

27.08.2024 - 18:32
U pogonu tvrtke Hidro lim
U pogonu tvrtke Hidro lim

U gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj izgradit će se još dva pogona, priopćili su iz Grada Poreča, zasad ne otkrivajući o kojim je investitorima riječ. Oglasili su se u povodu obilaska zone gradonačelnika Lorisa Peršurića sa suradnicima, koji je posjetio novootvorenu halu tvrtke Hidro lim i novi pogon građevinskog poduzeća Plima.

 

Vlasnik Hidro Lima Sandi Jugovac rekao je da su preselili u nove prostore zbog povećanja obima posla. Trenutno zapošljavaju osam radnika. Bave se proizvodnjom građevinske limarije i veleprodajom. Veći dio hale zauzima proizvodni dio. Najviše posluju s redovnim klijentima, građevinarima, i to već više od 15 godina, s time da je sama tvrtka osnovana 2017.

Gradonačelnik Loris Peršurić posjetio je poduzetnike u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj

Zgradu gradi i tvrtka Plima, koja posluje već 26 godina. Vlasnik Mirzet Hasanagić očekuje da će pogon otvoriti do proljeća iduće godine. Bavit će se proizvodnjom betona, a istovremeno proširuju maloprodaju u naselju Buići. Tvrtka zapošljava 80 radnika, a po dovršetku investicija očekuju da će ovdje radno mjesto nalaziti i njih 100-tinjak.

Gradonačelnik Peršurić čestitao je poduzetnicima na ulaganjima, posebno jer se radi o malim obiteljskim tvrtkama koje šire poslovanje i zapošljavaju upravo u Poreču. Iz Grada napominju da je ovo jedna od najopremljenijih takvih zona u državi, ističući da je poduzetnicima omogućena sva infrastruktura. Na onoj cestovnoj trenutno se izvode radovi.

U poslovnoj zoni Buići-Žbandaj proizvode se strojevi, mahom za izvoz, te materijali i oprema. Ovo je najveća (površine oko 62 hektara) od sedam gospodarskih zona, koliko ih broji Poreč.

Tweet

Posljednje novosti