'bijelo dugme' u vinkuranskim 'cave romane'

Foto "Jugoslavijo na noge, pjevaj nek' te čuju, 'ko ne sluša pjesmu slušaće oluju"

Piše: Istarski.hr

26.08.2024 - 18:41
(Snimila Barbara Fornažar / Flash studio)
(Snimila Barbara Fornažar / Flash studio)

Bijelo dugme ponovno se okupilo, a legendarni jugoslavenski rokeri svoju su zlatnu turneju "Doživjeti stotu", kada slave svojih 50 godina karijere, odlučili započeti u Vinkuranu pokraj Pule. Točnije, u tamošnjem bivšem kamenolomu Cave Romane.

Tako su gomilu obožavatelja dva i po sata zabavljali Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima i Zoran Redžić na basu, a za klavijaturama je bio Ogi Radivojević.

 

Pripadnici raznih generacija poslušali su mnogo starih hitova jugo rocka, onih dobro poznatih, ali i nekih koje možda mlađe generacije slabo poznaju. Zanimljivo, na koncert su ljudi počeli pristizati već oko 19 sati, da bi se u 21 sat prostor toliko napunio, da bi se sa sigurnošću moglo reći da je bilo prisutno otprilike pet tisuća ljudi. Cave Romane su bile jednostavno - krcate.

Nastup jugo-zvijezda započeo je hitovima "Padaju zvijezde", "Ha, ha, ha", "Meni se ne spava", "Ako možeš, zaboravi", da bi se nastavio pjesmama "Ipak, poželim neko pismo", "Aiaio radi radio", "Lažeš", "Za Esmu", "Zašto me ne podnosi tvoj tata".

Atmosfera se podosta podigla hitom "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac", pa onda i na "Lipe cvatu". Ubrzo je Alen Islamović raspjevao publiku s dobro poznatim hitom "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo", koje je bila draga pogotovo starijim generacijama.

Uslijedile su pjesme "Evo zakleću se", "Ćiribiribela", "Šta ima novo", "Ako ima Boga", "Nakon svih ovih godina", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Te noći kada umrem, kada odem, kad me ne bude", "Doživjeti stotu", "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Napile se ulice", pa "A i ti me iznevjeri".

Za kraj, stari su rokeri pustili vjerojatno najveće hitove - "Hajdemo u planine", "Đurđevdan", "Ima neka tajna veza" i "Ružica si bila". Sve u svemu, večer za pamćenje svih generacija i ljubitelja dobrog starog jugo-rocka.

Tweet

Posljednje novosti