Pazinska Meridiana Kamen lovi nove uspjehe u Italiji

18.09.2013 - 09:26
Nakon uspješnog nastupa u Lombardiji prije desetak dana, BK “Meridana Kamen Team” Pazin opet putuje u Italiju
Nakon uspješnog nastupa u Lombardiji prije desetak dana, BK “Meridana Kamen Team” Pazin opet putuje u Italiju

Biciklistička sezona pomalo se približava kraju a svi se okreću Svjetskom prvenstvu u Italiji. Firenca će biti domaćin utrka između 22. i 29. rujna. Ovaj vikend kao uvod u Svjetsko prvenstvo, što će mnogi biciklisti iskoristiti i kao pripremu za prvenstvo, održavaju se dvije jednodnevne utrke: GP Costa degli Etruschi (21. rujna) i GP Industria & Commercio di Prato (22. rujna) UCI kategorije 1.1. Pazinska Meridana Kamen također će nastupiti.

Nakon uspješnog nastupa u Lombardiji prije desetak dana, BK “Meridana Kamen Team” Pazin opet putuje u Italiju. Prva utrka, GP Costa degli Etruschi vozi se u subotu 21. rujna, a godinama je na njoj pobjeđivao talijanski sprinter Alessandro Petacchi. Ove godine on neće nastupiti ali tri momčadi iz Pro Toura, Cannondale Pro Cycling Team, Lampre Merida i Astana Pro Team dolaze s jakim momčadima. Talijani će u ovoj utrci napraviti finalnu selekciju za cestovnu utrku Svjetskog prvenstva te se zbog toga očekuje i nastup pobjednika ovogodišnjeg Gira, Vincenza Nibalija (Astana Pro Team).

U nedjelju (22. rujna) se vozi GP Industria & Commercio di Prato. Specifičnost ove utrke je i u tome što se vozi i jednim dijelom staze na kojoj će se voziti i Svjetsko prvenstvo 29. rujna.

Za pazinsku Meridianu Kamen nastupiti će Hrvati Massimo Demarin, Emanuel Kišerlovski, Luka Grubić
Endi Širol i Pavel Potočki, Talijani Enrico Rossi, Alberto Di Lorenzo i Antonio Testa te lider momčadi Nijemac Patrik Sinkewitz pobjednik etapne utrke u Lombardiji.

Tweet

Posljednje novosti