BERETTA GRAND PRIX 2024.

Svjetski prvaci i olimpijski pobjednici dolaze na turnir u Novigrad

Piše: Siniša Žulić

22.08.2024 - 15:28
Giovanni Cernogoraz (foto: Igor Kralj / PIXSELL)
Giovanni Cernogoraz (foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Streljačko društvo Gusar iz Novigrada uz svog najpoznatijeg člana i zlatnog olimpijca iz Londona 2012. godine Giovannija Cernogorza idućeg vikenda, u subotu 31. kolovoza te nedjelju 1. rujna, na svojoj streljani u Bužiniji ugošćuju 11. izdanje Grand Prix Beretta Cupa, natjecanja u gađanju glinenih golubova discipline trap.

Iako je ovo natjecanje i prošlih godina privlačilo vrlo poznate i priznate svjetske strijelce ovogodišnji novigradski turnir može se pohvaliti rekordnim brojem sudionika.

- Ove godine na natjecanju imamo 150 strijelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, što je prvi puta do sada. Primili bismo ih možda i više ali to je maksimalan kapacitet s obzirom da naša streljana ima samo tri piste i ne može prihvatiti veći broj. Ono što je važno je i da je kvaliteta vrlo velika, s obzirom da imamo sedam olimpijskih medalja, te nekoliko strijelaca koji imaju medalje sa svjetskih i olimpijskih prvenstava. Među njima je i Silvana Stanco aktualna osvajačica srebra u Parizu. Tako da možemo reći da imamo jedan turnir na visokoj svjetskoj razini, kaže nam u ime organizatora naš najbolji strijelac Giovanni Cernogoraz.

 

Uz Stanco i Cernogorza u Novigrad dolazi još četiri aktualna olimpijca iz Pariza, Josip Glasnović, zlatni s Igara u Riju 2016 te Giovanni Pellielo aktualni svjetski rekorder, četverostruki svjetski prvak i vlasnik četiri olimpijske medalje. Tu su još i strijelci nosioci medalja sa svjetskih i europskih prvenstava i Svjetskog kupa te brojni natjecatelji iz Srbije, Italije, Slovenije, Mađarske, Irske, Uzbekistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Svakako još jedan svjetski vrijedan program povodom Sv. Pelagija, Dana Grada Novigrada.

- Turnir se inače održavao krajem srpnja, no zbog Olimpijskih igara premješten je na ovaj datum, koji priređujemo s poznatom talijanskom tvornicom pušaka Beretta. Tijekom subote natjecatelji će sukladno svom rasporedu odraditi prvo pucanje sa 75 meta, te dodatnih 50 meta drugog dana, nakon nakon čega se dijele u dvije grupe u kojima natjecatelje očekuje i bogat fond nagrada, a pobjednik grupe A i grupe B osvojit će i vrijedne natjecateljske puške Beretta Silver Pigeon. Mislim da je to još jedna dobra promocija našega grada i regije jer uz 150 natjecatelja s njima dolaze i članovi njihovih ekipa, dodaje Cernogoraz.

Turnir započinje u 8 sati pa do 18 sati, a samu kremu svjetskog streljaštva moći će vidjeti i svi zainteresirani, koji dođu na Gusarovu streljanu u Bužiniji.


 

Tweet

Posljednje novosti