ZA SVE GENERACIJE I GLAZBENE UKUSE

Kakvu feštu ima Novigrad! Urban, Tony, Parni valjak i još...

20.08.2024 - 11:56

Novigrad se priprema za vikend koji se ne smije propustiti. Najvažnija novigradska fešta, Fešta sv. Pelagija, od 23. do 25. kolovoza pružit će spektakularan glazbeni program s čak 13 koncerata na tri lokacije! Kao i prijašnjih godina, novigradska Fešta trajat će do dugo u noć i bogatim programom oduševiti sve ljubitelje zabave i druženja.

Tradicionalna proslava zaštitnika grada svake godine  osvaja stanovnike i goste grada nezaboravnom atmosferom, zabavnim programom i bogatom eno-gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele. Zvučna imena hrvatske glazbene scene i ove će godine raspjevati i rasplesati brojnu publiku, pa će tako svaka od tri večeri imati sjajan program za sve generacije i glazbene ukuse.

 

U petak, 23. kolovoza, na pozornici pod zvonikom s kipom sv. Pelagija od 22 sata nastupit će jedinstveni Damir Urban & 4, a prije njega će publiku zagrijati energični The Screaming Wheels. Na Porporeli će za to vrijeme svirati Anelidi od 20.30 sati, a u 22 će uslijediti nastup Funbox Banda. Nakon ponoći ova dva benda će se ujediniti kako bi osigurali zabavu do 3 sata u noći.

 

Duga noć bit će i u subotu, 24. kolovoza, kada će Tony Cetinski od 22 sata biti glavna zvijezda na velikoj pozornici Porporela. Prije i poslije njega svirat će Alfa Time Band. Za to vrijeme, na Velikom trgu od 21 sat nastupat će Sergio Pavat i Orchestra istriana, a nakon njih pozornicu će zauzeti Pop Gunz. To nije sve jer će Miro Ungar & ALL STARS band od 21 sat odati počast zlatnim šezdesetima u Prolazu Boška Petrovića.

Zvijezda nedjeljne večeri, 25. kolovoza, je legendarni Parni Valjak koji desetljećima ne silazi s top ljestvice popularnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od 22 sata svirat će na Porporeli, a s njima će se dočekati uvijek veličanstveni vatromet u ponoć. Prije i nakon njih brojnu publiku će zabavljati Grooversi. Pozornicu pod zvonikom u 22 sata će zauzeti Febra band, a u to vrijeme u Prolazu Boška Petrovića nastupat će MusiCity.

Fešta sv. Pelagija tradicionalno uključuje i širok sportski program u kojem sudjeluju gotovo svi novigradski sportski klubovi kroz turnire i sportske susrete na gradskim terenima. U programu je boćanje, odbojka, košarka, karate, tenis, stolni tenis te odbojka na pijesku, a vrlo atraktivan je Điro od Cittanove, tradicionalna rekreativna biciklijada s rutom od 37 kilometara čiji program započinje u nedjelju od 10 sati na Porporeli.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se predvečer održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima.

Tweet

Posljednje novosti