sve je virtualno

Naplata parkiranja u Novigradu uskoro posve drugačija

Piše: Istarski.hr

19.08.2024 - 14:25

Ovih dana na području Novigrada počinje dodatni, novi način plaćanja parkiranja, a provodi ga tvrtka Neapolis. Sustav virtualnog parkirnog aparata omogućava svim korisnicima da bez instaliranja posebnih aplikacija plate parkiranje kreditnim karticama s mobilnog uređaja. Sustav je višejezičan, u plaćanju koristi najviše sigurnosne standarde i nema dodatnih troškova za korisnika parkiranja. Cijena parkiranja je jednaka cijeni na parkirnom aparatu. Budući će oznake s QR kodovima za plaćanje biti postavljene na više lokacija po parkiralištima, a sustav je virtualan, nije potrebno vraćati se u vozilo i ostavljati listić.

 

Proces plaćanja parkirališta pokreće se skeniranjem naljepnice žutog QR koda Scan & Pay koji je postavljen na parkiralištu. Proces kupovine karte odvija se u tri koraka, potrebno je:

1. Skenirati QR kod (automatski odabire zonu parkiranja)

2. Unijeti registraciju vozila i upisati broj sati parkiranja ili opciju dnevne karte ako je dostupna

3. Za plaćanje unesti podatke kreditne kartice ili povezati se na Google Pay / Apple Pay (nakon uspješnog plaćanja, korisniku se dostavlja parkirna karta i fiskalizirani račun u digitalnom obliku)

Uslugu je moguće platiti i putem internet portala virtualnog parkirnog aparata (na adresi VPA.webpark.hr.), u tom slučaju potrebno je odabrati grad i zonu parkiranja, a ostali koraci su isti kao za plaćanje skeniranjem QR koda.

Tweet

Posljednje novosti