poznata plaža kod umaga

Na Pandemonium festivalu više od 40 bendova

Piše: Istarski.hr

19.08.2024 - 08:18

Pandemonium festival vraća se po sedmi put, od 22. do 24. kolovoza, s bogatim trodnevnim programom prepunim glazbe, umjetnosti i radionica. Održava se na već dobro poznatoj lokaciji – parku/plaži Zlatorog pored Umaga, jedinstvenoj neurbaniziranoj oazi koja već godinama okuplja ljubitelje alternativne kulture.

Pandemonium je festival s izraženim punk duhom, u potpunosti vođen volonterskim angažmanom članova Kulturne udruge mladih Fobija. Ovaj DIY događaj prkosi komercijalizaciji i stvara prostor za afirmaciju nezavisnih umjetnika i glazbenika. Festival je prepoznatljiv po slobodnom ulazu i otvorenom konceptu, s ciljem da omogući sudjelovanje svima, bez obzira na socioekonomski status.

 

Ekipa je nedavno otvorila Entrio „ulaznice“ koje su zapravo donacije za one koji mogu i žele uplatiti nešto eurića za organizaciju. Entrio se riješio svoje provizije u tu svrhu tako da sav iznos ide organizaciji (osim jednog eura za booking fee).

Program je raspoređen na dva stagea – jedan posvećen live nastupima bendova, a drugi elektroničkoj glazbi. Osim glazbenih izvedbi, posjetitelji će imati priliku uživati u izložbama, umjetničkim instalacijama, radionicama, predavanjima, buvljaku na donacije, te festivalskoj tržnici sa šankom i hranom.

Festival okuplja više od 40 izvođača, od kojih je deset iz Umaga i šire okolice, dok ostali dolaze iz Beča, Ljubljane, Kopra, Rijeke, Zagreba, Novog Sada i drugih gradova. Live nastupi donose raznolik spektar glazbenih stilova – od melodičnih rock i pop-punk bendova, pa sve do žešćih punk i metal sastava. Elektronički program nudi bogat repertoar, uključujući dub, jungle, electro i techno, dok je četvrtak, uvodni dan festivala, rezerviran za trap i hyperpop, s finalom u elektroničkoj glazbi.

Tweet

Posljednje novosti