MA ČA GOVORIŠ TI?

Ono kad Baby L. reče 'Gremo tancati u Dalmaciju'…

Piše: Igor Radić

16.08.2024 - 14:02
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Upecao sam se jutros na naslov s nekog portala: „Baby Lasagna na Forumu: Nadam se da ćemo skupa tancati, mijau, mijau“. Pomislio sam, evo majstora opet u Puli: ponijet ćemo čentrine i onako glupo "rim-tim-tagi" zaplesati, neće nam nitko zamjeriti, ne po ovim temperaturama.

I kliknuo. Pa shvatio da je to, zapravo, najava nastupa u - Zadru.

 

Kvaka je, razumjeli ste, bila u ovom „tancati“. I to mi je super kod Marka Purišića. To što govori uglavnom standardnim jezikom, a onda - sav onako moderan, s frizurom i pirsinzima -  tu i tamo posegne za čakavštinom. Primijetili ste to. Nije puno, ali čovjeka veseli. Od Lasagne je. Taj nikad ne zaboravlja ni rodni Umag, ni Istru.

Ni ovoga puta nije se prilagodio Dalmatincima, kojima ide pjevati, nego je ostao svoj. Dalmatince, brate, čuješ z dugega. Oni posvuda peštaju po svoje, a mi Istrijani, mi se stisnemo čim pasamo Učku. Ni druga cijev nan ne pomore.

Ku ki i zove naše pjevače u Zagreb na televiziju, uvi uglavnom govore kako da glume u kakovoj hrvatskoj seriji. Ni hi za prepoznati. Forši su iznimka, ne znan, ovako iz prve, Livio Morosin i Edi z Gustafi.  

Nego, Baby L., reči i doli u Zadru kakovu našu, te prosin. A e!

Tweet

Posljednje novosti