vatrogasci intervenirali treći put u četiri dana

Video, Foto Žena stradala na Galebovim stijenama, hitna ne može proći od rampe

Piše: Ivor Balen

12.08.2024 - 14:25
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Hitna pomoć i vatrogasci morali su ordinirati danas u rano poslijepodne na Galebovim stijanama u Puli, gdje je stradala jedna kupačica.

 

Kako neslužbeno saznajemo, žena je ozlijeđena pri skoku u more, ili se okliznula.

S obzirom da je bila na nepristupačnom mjestu, morali su intervenirati i vatrogasci, koji su je sa mjesta nesreće odvezli čamcem do punkta gdje su je mogli prebaciti u kola hitne pomoći.

Sve to odvijalo se pred očima brojnih kupača, od kojih su se neki javili u našu redakciju i poslali nam video i fotografije.

Njihovu priču smo potvrdili u razgovoru sa zapovjednikom JVP-a Pula Ivicom Rojnićem. Glasnogovornik PU istarske Alen Pačić potvrdio nam je da je policija dobila obavijest o događaju od vatrogasaca oko 12.30 sati.

Rojnić nam ističe i da im je ovo već treća intervencija na Galebovim stijnama u četiri dana.

Kako saznajemo od naših čitatelja, koji se tamo redovito kupaju, ovih dana na području oko Galebovih stijena vlada prava ludnica. Sve je zakrčeno automobilima, što znatno otežava intervencije hitnim službama. Neki kažu da je situacija toliko alarmantna da bi možda trebalo zabraniti kupanje na Galebovim stijenama dok se nešto ne poduzme.    

Dodatni problem donijelo je ugrađivanje rampe koja u tom dijelu Pule priječi ulaz kamperima. Međutim, istovremeno priječi i ulazak hitnih službi, odnosno prolaz njihovih kamiona i kombi vozila. Iako su hitne službe dobile ključ za rampu, njezino micanje, osim što predstavlja gubitak vremena, istovremeno je teško izvesti jer se nalazi na povišenom položaju.  

Kako nam je objasnio zapovjednik Rojnić, vatrogascima to nije problem jer imaju ljestve, ali jest hitnoj pomoći koja ni uz ključ ne može proći. S obzirom da je rampa udaljena nekoliko stotina metara od Galebovih stijena, nastaje veliki problem jer djelatnici hitne moraju pješke nositi unesrećene do svojeg vozila.

Hitna zaustavljena na rampi prije dva dana

 

Tweet

Posljednje novosti