na barama u cerovlju

Produženi vikend u središnjoj Istri u znaku festivala ribljeg street fooda

Piše: Istarski.hr

12.08.2024 - 13:38
Bare u cerovlju
Bare u cerovlju

Turistička zajednica središnje Istre najavljuje bogat program događanja tijekom produženoga vikenda, s posebnim naglaskom na prvi Hook&Cook festival – festival ribljeg street fooda, koji će se održati 17. kolovoza na Barama u Cerovlju.

Hook&Cook festival održat će se u subotu 17. kolovoza, pružajući nezaboravan spoj glazbe, gastronomije i zabave. Ovaj festival, smješten u jedinstvenom prostoru Bara, idealan je za opuštanje daleko od gradske vreve. Ljubitelji ribljeg street fooda imat će priliku uživati u vrhunskim delicijama koje će na licu mjesta pripremati ekipa iz Hook&Cooka. Program festivala počinje u 16 sati, a posjetitelje očekuju energični setovi DJ-a Nemanje koji će održavati atmosferu tijekom cijelog dana te glazbeni nastup popularnog benda Gustafi.

Jedan od glavnih događaja festivala bit će kulinarsko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, gdje će tri tima iz Športskog ribolovnog društva Pazinčica pokazati svoje kulinarske vještine. Posjetitelji će moći besplatno kušati njihove specijalitete.

 

Pored Hook&Cook festivala, središnja Istra nudi i druge događaje tijekom ovoga tjedna:

Central Istria free walk tour

U pratnji lokalnoga vodiča sudjeluje se razgledima gradića središnje Istre koji će biti vođeni na engleskom i hrvatskom jeziku, prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom razgled Pićna i Gračišća, utorkom Pazina, srijedom Svetog Petra u Šumi i Tinjana te četvrtkom Svetog Lovreča.

Kino na otvorenom (12. – 16. kolovoza)

Gledanje filmova pod zvijezdama u Pazinskim Novakima, Svetoj Katarini, Boljunu i Pazinu, uz filmove kao što su Expendables 4, Okus ljubavi, Pčelica Maja te Priscilla.

Projekcija filma (12. kolovoza): U Svetom Lovreču moći će se uživati u projekciji filma Pravi Vermeer.

Predstave za djecu (14. i 17. kolovoza): Najmlađi će moći uživati u predstavama za djecu koje će se održati 14. kolovoza u Tinjanu s predstavom Zubić vila te 17. Kolovoza u Svetom Petru u Šumi s predstavom Mali znanstvenici.

Blagdan svetog Roka u Pićnu (14. kolovoza): Proslava uključuje svečanu misu i bogat kulturno-zabavni program. Zabavni program za djecu uključuje mađioničara Luku Vidovića, dok će odrasli uživati u koncertima klape Rišpet, Lucky banda i DJ-a Nikole z Kukurini.

Proslava svete Marije Vele (15. kolovoza): Mještani Kringe proslavit će blagdan svete Marije Vele te će zabavu osigurati Mambo Kings i DJ Kriza.

Za dobar početak sljedećeg tjedna predlaže se jedna neuobičajena šetnja – Full moon walk – za vrijeme punog mjeseca, koja će se održati u ponedjeljak, 19. kolovoza. Ovaj poseban događaj pruža savršenu priliku za opuštanje i povezivanje s prirodom dok se uživa u spektakularnom pogledu na mjesečinom obasjane istarske krajolike.

Prijava je obavezna i prima se putem e-maila: info@centralistria.com.

Tweet

Posljednje novosti