U PULI SE SLAŽE BOĆARSKA ‘MEGAMOMČAD’

Suad Zemunović: Pucamo na sam vrh Europe!

Piše: Siniša Žulić

08.08.2024 - 08:02
Suad Zemunović (FOTO: Milivoj Mijošek)
Suad Zemunović (FOTO: Milivoj Mijošek)

Nakon dva uzastopna druga mjesta u posljednje dvije sezone boćarske Superlige, voditelj momčadi Boćarskog kluba Pula Suad Zemunović odlučio je da je vrijeme za nove titule. Uz dosadašnji vrlo kvalitetni roster, uoči ovogodišnjeg prvenstva, iz aktualnog prvaka Vrgorca (donedavno Bistona) stigao je najbolji hrvatski reprezentativac Marino Milićević, čime će Puljani dobiti veliko pojačanje u gotovo svim disciplinama.

- S Milićevićem, uz Darijana Živolića i Graciju Stjepčevića, sada imamo tri najjača ‘brzinca’ u našoj ligi. No, ono što je bitno je da s njime dobivamo ‘tri igrača’ s obzirom da je Marino odličan i u klasičnim disciplinama. Može igrati na svim pozicijama i uskakati gdje god treba. Uz njega doveli smo mlade Tijana Baričevića i Tonija Cetinu za koje vjerujem da će također postati jako dobri igrači. Želja mi je da im damo priliku da osjete prvoligaško natjecanje i daj Bože u budućnosti budu nositelji momčadi, kaže o svojim novim igračima Zemunović.

 

Jasno je kako je s ovim igračkim kadrom Pula sada najizgledniji osvajač novog naslova državnog prvaka.

- U sportu uvijek ima iznenađenja. Da bi bio prvi moraš odigrati maksimalno ozbiljno, jer nitko ti unaprijed neće pokloniti prvo mjesto. Sada kada se igra na završnicu i kada će sve ovisiti o dvije utakmice moraš biti maksimalno fokusiran na rezultat. Mislim da nam se to ne bi smjelo dogoditi, ali danas svi igraju boće i nikad se ne zna. Aktualni prvak Vrgorac se u potpunosti osuo te usprkos tome prijavili su se u natjecanje, iako svi znamo da će teško nastupiti. Cilj im je očito bio stvoriti krnju ligu. Ne znam zašto to rade, dodaje Zemunović. 

Naravno, ovakva boćarska družina napokon želi napraviti iskorak i u europskim nadmetanjima. A njihov pogled puca na sam vrh Europe!

- Jasno je da pucamo na sam vrh Europe. Prošle godine smo u prvom kolu naletili na prvake i to je svakako bio peh. No, bez obzira na to falilo nam je nešto. Nešto malo. A sada mislim da to imamo. Nadam se da u slučaju dobrog ždrijeba možemo otići daleko. Vjerujem da je red da se i nama osmjehne sreća i da uđemo među četiri najbolje momčadi Europe, a onda na ‘final-fouru’ koji se igra u Poreču pred svojom publikom napraviti i taj završni korak. Sada imamo brzinske igrače među najboljim u Europi i jedini koji nam mogu konkurirati su Francuzi Saint Vulbas. No na nedavnom Svjetskom prvenstvu Milićević je pobijedio njihovog najboljeg igrača, tako da smatram da ni oni više nisu nepobjedivi, mišljenja je Zemunović. 

Titula europskog prvaka s muškom ekipom jedina je od velikih trofeja koje svoje mjesto nije pronašla u vitrinama pulskoga kluba, pa se ‘alfa i omega’ pulskog boćarskog superligaša nada da bi se i to moglo u ovoj sezoni promijeniti

- U prošloj smo sezoni sa ženskom ekipom osvojili sve što se osvojiti da. Postali smo prvaci Europe, državni prvaci te pobjednici regionalne lige. Ovo je titula koja nedostaje i vrijeme je da ju uzmemo. Ako nam to uspije ja sam svoje napravio, zaključuje Zemunović. 

Tweet

Posljednje novosti