U 'CARSTVU MUŠKATA' VIŠE NEMA NOGOMETA

Denis Prelac: Još smo pod dojmom, ali ne vjerujem da će se nešto promijeniti

Piše: Siniša Žulić

07.08.2024 - 16:30
ZA USPOMENU I DUGO SJEĆANJE - posljednja momčad NK Momjana 1947
ZA USPOMENU I DUGO SJEĆANJE - posljednja momčad NK Momjana 1947

Nažalost i uoči ove sezone na sjeverozapadu Istre ugasio se još jedan nogometni klub. Nakon što su proteklih sezona od nastupanja u županijskim ligama odustali Savudrija i Dinamo iz Svete Marije na Krasu, sada je ta sudbina sustigla i Momjan. Vodstvo kluba jučer je izvijestilo županijski nogometni savez kako se u nadolazećoj sezoni neće natjecati u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi.

- U posljednjih par dana veliki broj naših nogometaša zatražio je papire za prelazak u druge klubove, jer mi nemamo financijske mogućnosti da bi nekoga plaćali i nažalost ostali smo bez dovoljnog fonda igrača da bi krenuli u natjecanje. Prvenstvo je poprilično zahtjevno i kada bi ušli s ovim igračima teško bi mogli garantirati da bismo izdržali više od par kola. Malo je teško privući nekoga da dođe igrati u Momjan s obzirom da je naša lokacija malo daleko od svega, a kako sam rekao da kod nas ne plaćamo ni putne troškove, jer si ne možemo to priuštiti. Igrali smo za gušt i druženje i uivijek smo se trudili svima biti dobri domaćini. I ostale troškove natjecanja jako smo teško pokrivali, često i iz svojih džepova. Tako da smatram da smo napravili jedini mogući potez. Svima nam je jako žao zbog toga, ali jednostavno to je bilo jedino rješenje, izvijestio nas je tajnik Nogometnog kluba Momjan 1947 Denis Prelac.

 

A na kraju prošle sezone sve je izgledalo idilično. Iako su nogometaši iz kraja poznatog po muškatu nešto lošije na jesen krenuli u sezonu, proljetni dio bili su gotovo neprikosnoveni, s devet pobjeda u 13 održanih kola, što im je bilo dovoljno za četvrto mjesto drugoligaške županijske ljestvice.

- To je povijesni rezultat za klub, gdje smo se sa predzadnje pozicije podigli u proljetnoj polusezoni do četvrtog mjesta. Možda je upravo taj rezultat privukao druge klubove da se zainteresiraju za naše igrače. Već neko vrijeme ‘krpamo’ igrački kadar, što je vrlo teško jer nemamo domaći roster. Imali smo mnogo dečkiju iz Slovenije, odmah ovdje preko granice, koje smatramo našima te ostale koji su se odlučili da će u narednoj sezoni nastupati za neke druge klubove, kaže tajnik Nogometnog kluba Momjan 1947 Denis Prelac. 

Nogomet se u Momjanu igra već 77 godina, a kako su seniori jedini pogon momjanskog kluba izgleda kako će tradicija kluba i stati na toj brojci.

- Ova uprava vodi klub već nekih sedam godina i u to vrijeme dali smo klubu brdo svoje energije i novaca te mislim da smo došli do granice koja je prelila čašu tako da smo i mi sada siti svega te ne vjerujem da ćemo u narednoj sezoni ponovno pokušati okupiti momčad. Doduše još smo pod tim dojmom, ali ne vjerujem da će se nešto promijeniti, dodaje Prelac.

Tweet

Posljednje novosti