OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Finalist Umaga osvojio prvu tenisku medalju za Italiju nakon sto godina

Piše: Siniša Žulić

03.08.2024 - 22:00
Lorenzo Musetti u Umagu (foto: Milivoj Mijošek)
Lorenzo Musetti u Umagu (foto: Milivoj Mijošek)

Početak Olimpijskih igara prebrzo je ‘navukao zavjese’ na završnicu i sumiranje dojmova oko ovogodišnjih događanja na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open, koji je prošlog tjedna održan u Umagu. Bez obzira na to bolji poznavatelji tenisa reći će kako Umag nije mogao bolje ‘uletit’, jer su zemljani tereni u Stella Marisu najbolja priprema za ono što tenisače očekuje u usponu na Olimp, a Pariz nije na kraju svijeta da se tamo ne može stići za pokoji sat leta. No jedan od igrača potrudio se da se Umag spominje i u kontekstu ovog  svjetskog sportskog događaja. 

Talijanski tenisač Lorenzo Musetti igrao je u subotu igrao finale umaškog turnira, a već idućeg poslijepodneva započeo svoj olimpijski put, koji ga je na kraju danas doveo do medalje. Bila je to prva teniska medalja za Italiju nakon točno sto godina! Nedavni finalist Umaga, nakon dramatične borbe za broncu, bio je bolji od Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6:4, 1:6, 6:3 i tako svojoj zemlji donio prvu medalju nakon Pariza 1924. godine.

 

Tenis je doduše dugi niz godina bio izuzet s Olimpoijskih igara,a ponovno se vratio 1988. u Seoulu no od tada niti jedan talijanski tenisač nije uspio doći do medalje. Podsjetimo, Musetti je u finalnom ssusetu u Umagu poražen od argentinca Francisca Cerundola, koji je također nastupio na Olimpijskim igrama u Parizu te olimpijski turnir okončao u trećem kolu porazom od norvežanina Caspera Ruuda sa 6:3, 6:4. Zanimljivo je da je čak 11 tenisača s ATP-a u Umagu nastupilo ovoga tjedna u Parizu.

 

Tweet

Posljednje novosti