nastupili u biogradu na moru

Zbor Roženice oduševio koncertom u čast Oliveru

Piše: Istarski.hr

03.08.2024 - 09:41

Mješoviti pjevački zbor Roženice izveo je nezaboravan i vrlo uspješan koncert pod nazivom Roženice za Olivera u čast velikog Olivera Dragojevića. Koncert je održan 31. srpnja 2024. godine u 21 sat u prekrasnom ambijentu otvorene pozornice Ljetnog kina u Biogradu na Moru.

 

Brojna publika uživala je u emotivnim izvedbama omiljenih pjesama Olivera Dragojevića. Pazinski Zbor Roženice, poznat po svom raznovrsnom repertoaru i odličnim vokalnim sposobnostima, ponovno je pokazao zašto je jedan od najcjenjenijih zborova u regiji. Njihov poseban trud i posvećenost pripremi ovog koncerta rezultirali su izvedbom koja je dirnula srca svih prisutnih.

"Ovaj koncert je za nas bio poseban izazov i čast. Oliver Dragojević je bio i ostao glazbena legenda i uzor a izvedbom njegovih pjesama željeli smo mu odati počast s puno poštovanja i ljubavi prema glazbi.“ izjavila je voditeljica zbora Ines Kovačić Drndić.

Program je obuhvatio neke od najpoznatijih Oliverovih hitova poput "Što to bješe ljubav", "Moj lipi anđele", "Kad mi dođeš ti" i mnoge druge, uz posebne aranžmane prilagođene za zborsko izvođenje. Svaka pjesma dočekana je s oduševljenjem i pljeskom publike, a završetak koncerta obilježen je dugotrajnim ovacijama uz zajedničku izvedbu svih prisutnih svima znane „Cesarice“.

Posebnu pažnju publike privukli su solisti zbora Luka Krulčić, Diana Krizmanić, Petra Kuhar i Nikolina Kuhar, čije su izvedbe izazvale posebno oduševljenje. Njihovi izvanredni glasovi i emotivna interpretacija Oliverovih pjesama dodatno su obogatili koncert, donoseći trenutke duboke emotivne povezanosti s publikom.

Zbor Roženice na klaviru je pratio akademski glazbenik Sandro Vešligaj, dok su članovi zbora Endi Červar na gitari i Allan Poldrugovac na klaviru dodatno obogatili glazbenu izvedbu i pokazali kako u zboru ima iznimnih glazbenih talenata. Allan Poldrugovac je posebno očarao publiku svojom izuzetno virtuoznom izvedbom "Cesarice", koja je izazvala ovacije i dugotrajan pljesak.

Zbor "Roženice" gostovao je u Biogradu na Moru na poziv gradonačelnika Ivana Kneza. Osim što su imali priliku izvesti koncert na veličanstvenoj pozornici Ljetnog kina, pjevači su također uživali u razgledavanju grada te su posjetili predivan otok Pašman što je dodatno obogatilo njihov boravak u ovom dijelu Hrvatske.

Koncert je pokazao da uspomena na Olivera Dragojevića i dalje živi u srcima njegovih obožavatelja te da glazba ima moć povezivati ljude na poseban način.

Tweet

Posljednje novosti