mega projekt

Istarska tvrtka popločala pariške ulice uoči Olimpijskih igara!

02.08.2024 - 19:02
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pariz je ove godine, po treći put, domaćin velikog svjetskog sportskog natjecanja. Osim značajne ekonomske koristi, takvo događanje idealan je način promocije cijele Francuske i njenih ljepota, ali i velik organizacijski izazov. Kako bi održavanje te bitne sportske manifestacije prošlo u najboljem mogućem redu, mnogo je uloženo u poboljšanje infrastrukture, a birani su i ekološki održivi materijali, piše Jutarnji.

Za obnovljeni izgled i dodanu kvalitetu pariškim ulicama zaslužan je i hrvatski lider u eksploataciji i preradi arhitektonsko-građevinskog kamena, tvrtka Kamen Pazin, koja ove godine obilježava 70 godina postojanja. Zahvaljujući dugoj tradiciji, prepoznatljivoj kvaliteti materijala, konstantnim inovacijama i dugogodišnjoj suradnji s francuskim partnerima, ova firma sudjelovala je u opsežnim javnim radovima pripreme grada za veliko sportsko događanje, i to kroz popločavanje ulica i tramvajskih linija.

- Projekti nisu bili zahtjevni u smislu tipologije proizvoda, već zbog količine i dinamike isporuke. Posebno smo ponosni na radove u ulici Cœur de Ville u Viroflayu, ZAC du Sycomore u pariškom pregrađu Bussy-Saint-Georges, tramvajskoj liniji T3 u Parizu, Siège social Vinci u Nanterreu, kao i ulici Rue Victor Hugo u općini Carrières-sur-Seine – govori Aleksandra Krebel Kostrenčić, direktorica Kamen Pazina.

 

No, sudjelovanje u inozemnim projektima za ovu je firmu sve samo ne rijetkost. Kamen proizveden na području Istre i Dalmacije već je godinama dio brojnih domaćih i stranih građevina, od poslovnih zgrada, sportskih dvorana, hotela, ulica, kazališta, pa sve do muzeja, koji svoju kvalitetu i čvrstoću duguju upravo tvrtki Kamen Pazin. Ovaj domaći lider orijentiran je na izvoz materijala te su kroz 70 godina postojanja ostavili svoj trag na tržištima Francuske, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Luksemburga, Belgije, Danske, Mađarske, Poljske, Češke, Rumunjske, Kine, SAD-a, Rusije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore i Srbije. Zahvaljujući kreativnim zaposlenicima, kojih je oko 400, korištenju najsuvremenije tehnologije i dugogodišnjoj tradiciji, tvrtka Kamen Pazin uspješno stvara ugodan životni ambijent za sve svoje kupce, bez obzira radi li se o privatnim ili javnim projektima.

Sudjelovanje u poboljšanju stanja pariških ulica i tramvajskih linija nije prvi susret s Francuskom za Kamen Pazin. Naime, ova respektabilna tvrtka već je sudjelovala u popločavanju francuskog Rima, odnosno grada Nimesa. Uz Francusku, na popisu vrhunski odrađenih projekata su uređenja javnih površina i važnih arhitektonskih zdanja diljem svijeta, poput zgrade parlamenta u Beču, Nacionalnog kazališta u Budimpešti, Muzeja znanosti i tehnologije u Šangaju, ruskog Krasnodara.

Više pročitajte ovdje.

Tweet

Posljednje novosti