GIOVANNI CERNOGORAZ NAKON PARIZA

'Još uvijek ima tuge, ali znam da sam dao sve od sebe'

Piše: Siniša Žulić

02.08.2024 - 11:00
Giovanni Cernogoraz nakon nastupa u Parizu (foto: Igor Kralj / PIXSELL)
Giovanni Cernogoraz nakon nastupa u Parizu (foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Deset mjeseci rada i priprema prelomilo se na kraju na jednom metku. Giovanni Cernogoraz nije razočarao svojim nastupom, ali to nije bilo dovoljno za još jedan povijesni rezultat te je ostao ‘pred vratima’ finala Olimpijskih igara u njegovoj streljačkoj disciplini trap. Rezultat koji mu je osigurao završnice na njegovim prošlim olimpijskim nastupima, ove godine više nije bio dovoljan. Da i trap, poput još mnogih drugih sportova, velikim koracima rezultatski napreduje, dovoljno govori činjenica kako je novi olimpijski pobjednik Nathan Hales stigao i do novog olimpijskog rekorda po broju pogođenih meta u finalnoj seriji (zabilježio je 48 pogodaka), nakon što je prošle godine sa metkom više srušio i svjetski rekord. 

 

- Sport je takav, treba okrenuti stranicu i ići dalje. Naravno da mi je jako žao što nisam uspio napraviti bolji rezultat. Još uvijek ima tuge, ali s druge strane znam da sam dao sve od sebe. Jer rezultat je bio sjajan. Da mi je netko prije početka natjecanja ponudio 122 pogotka potpisao bih odmah, ne samo za Olimpijske igre nego i ostala natjecanja koja dolaze. Ta raspucavanja su kao jedanaesterci u nogometu. Prvi koji promaši ispada i tu više nema popravka, kaže s odmakom od natjecanja istarski olimpijac Giovanni Cernogoraz. 

Zbog svojih rezultata tijekom prošle sezone, Cernogoraz je bio jedan od favorita olimpijskog turnira. Barem smo ga mi tako vidjeli, a iako je u izjavama bio skroman, vidjelo se kako bi ulazak u finale bilo realno očekivanje nakon tako sjajne godine. Aktualni europski i svjetski naslov dali su mu za pravo da to očekuje. Stoga je i jasno zašto je nakon neulaska u finale bio toliko razočaran. U kvalifikacijskom dijelu u prvoj seriji zabilježio je dva promašaja, no nakon toga Giovanni je prvoga dana bio nepogrešiv i zauzimao treće mjesto. Idućeg dana, u posljednje dvije serije, tek jedan promašaj što je bio rezultat za ddoatno raspucavanje, gdje su od šest natjecatelja samo dvojica mogla računati na finale.

- Loše sam počeo, ali znao sam da još uvijek imam mjesta za popravak. Zadnje četiri serije sam pod pritiskom odradio odlično sa 99 pogodaka iz sto meta. Početak natjecanja unosi naravno malo nervoze, ali ništa posebno. Streljana je izgledala odlično, ali imala je i svoje mane gdje je na nasipu bila cerada malo čudnije boje koja je ujutro blještila i to je mnoge koštalo poneke greške ‘viška’, kaže Cernogoraz. ‘Mislio sam da će to biti dovoljno za finale, jer je to rezultat koji inače na natjecanjima garantira završnicu, ali ovoga puta to nije bilo tako. Petorica protivnika koji su se samnom našli u tom ‘shootoutu’ dosad su u sezoni imali jako loše rezultate i nitko nije očekivao da bi tu mogli postići nešto više’, dodaje. 

Giovanni se vratio iz Pariza kući u Novigrad, no vremena za odmor nakon Olimpijskih igara nema previše, jer već krajem kolovoza na streljani u Bužiniji organizira jaki međunarodni turnir.

 

Tweet

Posljednje novosti